Mobil | Tarsus Ekspres

DOÇENTLİK KADROSU ATAMASININ HUKUKA AYKIRILIK İDDİASI

Tarsus Üniversitesi'nde Havacılık Yönetimi bölümüne açılan doçentlik kadrosu atamasının hukuka aykırı olduğuna dair açılan iptal davası duruşması Mersin 2. İdare Mahkemesi'nde yapıldı

Tarsus Üniversitesi’nde Havacılık Yönetimi bölümüne açılan doçentlik kadrosu atamasının hukuka aykırı olduğuna dair açılan  iptal davası duruşması Mersin 2. İdare Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşma çıkışında Av. Mert Keleşoğlu ve Av. Mustafa Kemal Çiçek açıklama yaptı.

Av. Mert Keleşoğlu, “Jüri Raporundan birinin sahte olduğu zımnen ikrar edildi, işlemin iptalini bekliyoruz!”

Duruşmanın ardından, davacı O.B.Ö’nün avukatı Mert Keleşoğlu yaptığı açıklamada, “Tarsus Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümündeki   doçentlik kadrosu atamasının hukuka aykırı olduğuna dair açtığımız iptal davasında bugün Mersin 2. İdare Mahkemesi’nde duruşmamız vardı. Çok güzel bir duruşma oldu şu bakımdan. Yapılan savunmalarda Tarsus Üniversitesi, jüri raporlarından birinin sahte imza ile üretildiği, gerçek imza ile üretilmediğini zımnen ikrar etmiş oldu. Biz de mahkemeden bu tartışmanın sona ermesi için jüri raporunun orijinal, ıslak imzalı var ise  orijinal halinin  verilmesini istedik. Kararı bekliyoruz.  Birçok açıdan bu yapılan  işlem hukuka aykırıdır. Bunu mahkemede uzun uzun izah ettik. Delillerini de sunduk. İşlemin iptalini bekliyoruz” dedi.

Av. Mustafa Kemal Çiçek, “Mahkemenin Büyük Sorumluluğu Var. Karar Tarihe Geçecek!”

Av. Mustafa Kemal Çiçek ise açıklamasında “Anayasamızın 125. maddesi, idarenin her türlü işleminin hukuka uygun olması gerektiğine dair amir bir hüküm içerir. Ama bugün bu duruşmada gördük ki idarenin hukuka uygun hareket etmediğini, kendi vekillerinin marifetiyle zaten ikrar etmiş oldu ki bunu dile getirdik. Bizim buradaki mücadelemiz sadece bir kadroya yönelik iptal talebine ilişkin değildir. Türkiye’nin bilimi ve üniversiteleri açısından kayırmanın, tavassutun, torpilin, adam kazanmanın ortadan kaldırılmasına dair çığır açmaya yönelik bir ortam açma çabamız ve gayretimizde vardır. Neden bunu söylüyorum. Duruşmada da ifade ettik, bugün ülkede 208 tane üniversite var. Ama ilk bine giren üniversitemiz yok. Geldiğimiz nokta ortada. Bugün  bilim üretmesi gereken üniversitelerin, bir idari kurum haline geldiğini hep beraber  görüyoruz. Bir örneğini de dava konusu olan işlemdi.Tarsus’a her yönüyle hizmet etmesi gereken bilimsellikte o ilin gelişimiyle, tarımından hayvancılığından ve sanayisine kadar hizmet etmesi gereken bir kurumun geldiği durumu ortaya koyduk. Sahte evraklarla, belgelerle işte atamaların yapıldığını bugün izah etmeye çalıştık. Sayın Mahkeme şimdi bir karar verecek, değerlendirecek bunların hepsini  ve zaten büyükte bir sorumluluğu var bu anlamda.Çünkü bu karar tarihe geçecek ve emsal bir karar olacak. Mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız” şeklinde ifadelerde bulundu.

Şimdi gözler Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin vereceği kararda.

Diğer Haberler ( 30 sonuç )

10 - 20 - 30 - 40 - 60 - 80 - 100 - 200 - 300

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.