Mobil | Tarsus Ekspres

Tarsus'a has kokulu çörek tadeka binasında pişirildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA), kültürel zenginliklerin ve yöresel lezzetlerin geleceğe taşınması adına çalışmalarına devam ediyor.

TADEKA Turizm ve Gastronomi Kurulu’nun, zengin ve köklü tarihe sahip olan Tarsus’a özgü yemeklerin belli tarif içerisinde yapılması için başlattığı “Tarsusi Yöresel Yemek Hikayeleri” proje çalışmaları sürüyor.

Tarsus’ta yerel halk tarafından şumun veya diğer adıyla işmum olarak adlandırılan ve içerisinde yedi çeşit baharın bulunduğu baharat karışımı ile yoğrularak pişirilen kokulu çöreğin, belli bir tarif üzerinde yapılması için çalışma gerçekleştirildi.

TADEKA binasında düzenlenen programda annelerinden öğrendikleri tariflerle ev hanımı Leyla Bulut ve Turizm ve Gastronomi Kurulu üyesi Handan Sorgucu, kokulu çörek pişirdiler.

TADEKA Turizm ve Gastronomi Kurulu üyesi olan ve aynı zamanda Tarsus Yöresel Yemek Kültürünü Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Esin Erkoç ve diğer kurul üyelerinin yanı sıra CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı Figen Acıyiyen ve gastronomi meraklılarının katıldığı programda Leyla Bulut ve Handan Sorgucu, kokulu çöreğin hamurunun hazırlanması ve yoğrulması, şekil verme ve pişirilme konusunda uygulamalı olarak sunum yaptılar.

 Pişirilen kokulu çörekler ise katılımcılara ikram edildi ve büyük beğeni toplandı.

Diğer Haberler ( 40 sonuç )

10 - 20 - 30 - 40 - 60 - 80 - 100 - 200 - 300

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.