Mobil | Tarsus Ekspres

TARSUS'TA 40 BİN DEKARLIK ALANDA AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİ YAPILIYOR

Yıllar önce Çukurova yöresinde pamuğa alternatif olarak ekimine başlanan ayçiçeğinde, Tarsus2ta 40 bin dekarlık alanda ayçiçeği ekim alanı bulunuyor

Yıllar önce Çukurova yöresinde pamuğa alternatif olarak ekimine başlanan ayçiçeğinde,  Tarsus2ta 40 bin dekarlık alanda ayçiçeği ekim alanı bulunuyor

Tarsus  Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, ayçiçeğinin, Türkiye'nin yemeklik yağ ihtiyacının karşılanmasında önemli yere sahip olduğunu söyledi.

     Avcı, ayçiçeğinde dekarda  100 ile 300 kilogram arasında rekolte elde edildiğini 1 kilogram ayçiçeği fiyatının 2,30 ile 2.35 arasında değiştini ifade etti.

Başkan Avcı, 1 dekarlık ayçiçeği biçer fiyatınında 18 TL olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

Diğer Haberler ( 100 sonuç )

10 - 20 - 30 - 40 - 60 - 80 - 100 - 200 - 300

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.