Tarsusta Narenciyede Uygun Depolama, Ambalajlama ve İlaçların Kullanımı eğitimi
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesinin ortaklaşa hazırladığı Narenciyede Uygun Depolama, Ambalajlama ve İlaçların Kullanımı eğitimi Tarsus Ziraat Odası Ali Ergezer toplantı salonunda gerçekleştirildi
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesinin ortaklaşa hazırladığı Narenciyede Uygun Depolama, Ambalajlama ve İlaçların Kullanımı eğitimi Tarsus Ziraat Odası Ali Ergezer toplantı salonunda gerçekleştirildi
Eğitime Çukurova Üniversitesi Prof. Dr. Okan Özkaya,Tarsus Tarım ve Orman ilçe müdürü Hayri Erdoğan,Tarsus Ziraat odası başkanı Hayri Erdoğan ile çiftçiler katıldı.
Açılışta Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söylerken Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan ise narenciye ekimi ve faaliyetler hakkında kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan “ İlçemizde 107.578 dekar alanda narenciye üretimi yapılmaktadır Bu narenciye alanının 32.585 dekarlık kısmında limon üretilmektedir” diyerek şunları söyledi:
“İlçemizde 2018-2018 üretim sezonu için ihracat verilerine göre narenciye üretiminin toplamda 46.515 dekarlık alanda 196.025 ton ürün ihraç edilmiş olup, bu ihracat miktarının 17.875 dekarlık alanda 53.040 tonluk üretim miktarı ile limon ihracatı kapsamaktadır. İlçe Müdürlüğümüz Teknik personelince yürütülmekte olan sürvey çalışmalarında yoğunluk gözlemlenmesi sonucunda Akdeniz Meyve Sineğine karşı 6 kez toplu ilaçlama yapılmış, ayrıca Harnup Güvesi ve portakal güvesine karşı da 1 kez toplu mücadele kararı alınmıştır.”
Daha sonar Çukurova Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Okan Özkaya söz aldı. Özkaya, narenciye de üretim, hasat ve depolama konularında bilgi verdi. Özkaya “Portakal ve mandarinde olduğu gibi limonda da uygun ambalaj ve depolama yöntemleri çok önemlidir. Hasat yapılırken kesinlikle yağmur olmamalıdır Ayrıca sabahları erken saatte yapılan hasatta da çiğ ve nem olduğu için hasata çok erken başlanmamalıdır. Hasat ve hasat sonrası ürün kayıpları milli ekonomiye zarardır. Hasat yapılırken kıyafet ve hasat aletleri de önemlidir. Mekanik zararları önlemek elimizde. Hasat yaparken tırnaklarımız kesilmiş, hijyene dikkat edilmiş ve hasat makinası kullanımı önemlidir. Hasat kesinlikle hasat makası ile yapılmalıdır. budama makası ile hasat ürüne zarar vermektedir. Günümüzde kalifiye hasat elemanı bulmak zor. Hasat yapacak elemanları iyi yetiştirmeli, iyi eğitim vermeliyiz ki üretimde kayıp en aza insin. Birde hasattan sonra satış olmadığında depolama önemlidir. Paketleme ve ambalaja da dikkat edilmelidir ki, elde ettiğimiz ürünler heba olmasın” dedi.
Diğer Haberler ( 20 sonuç )
10 -
20 -
30 -
40 -
60 -
80 -
100 -
200 -
300
- TARSUS'TA YILBAŞI PAZARI BAŞLIYOR
- TARSUS BELEDİYESİ'NİN TİYATRO GÖSTERİMLERİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
- Genç Nida Kız Öğrenciler Kuranı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
- Tarsus'ta Ev Yangını
- Borsa Başkanı Teke''Süt inekleri mecburen kesiliyor''
- Başkan Seçer'in vefat eden kardeşi Uğurcan Seçer'in üçüncü gün mevlidi yapıldı
- TARSUS'TA YILBAŞI PAZARI BAŞLIYOR
- Mersin Oda/Borsa Başkanları Silifke'de bir araya geldi
- TSO Yüksek İstişare Kurulunu oluşturdu
- Kaymakam Akyüz, Tarsus Kız Öğrenci Yurdunu Ziyaret Etti
- Tarsus'ta Vatan ve Kahramanlık Buluşması programı
- TARSUS KÜLTÜR MERKEZİ'NİN ADIMLARI TARSUSLULARLA ATILIYOR
- İnak'dan Işlılar'a hayırlı olsun ziyareti
- Vali Pehlivan, Şişecam Düzcam Tarsus Fabrikasını ziyaret etti
- TARSUS OSB'NİN GENİŞLEME ALANINA ONAY VERİLDİ
- Kaymakam Akyüz Kurumları denetimlerine başladı
- BAŞKAN SEÇER, KARDEŞİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
- Tarsus Üniversitesi Rektörlüğüne Özen atandı
- BARBAROS MAHALLESİ'NE YENİ PARK COŞKUYLA AÇILDI
- Tarsus'ta Hafıza Korteji Hazırlıkları Hız Kesmeden Devam Ediyor