Mobil | Tarsus Ekspres

KARBOĞAZI'NA YATIRIM YAPILMASI ÇUKUROVA'YI TURİZMDE MARKA YAPAR

Turizm sezonun açılması ile birlikte Karboğazı Turizm Bölgesini yerinde inceleyen MESİAD Başkanı Hasan Engin Bölgenin turizme kazandırılması durumunda deniz kenti Mersin’de kış aylarında da yoğun turist olacağını kaydetti. 2 etaptan oluşan turizm projesinin tamamlanması durumunda Çukurova bölgesinin ülkemizin turizm üslerinden biri olacağını aktaran Engin, “Ortadoğu ve çevre illeri kapsayan ortak turizm merkezi olabilir, Çukurova bölgesi lig atlayabilir” dedi.

Bölgemizdeki yatırımlar ve proje alanlarına sık sık incelemelerde bulunan Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Karboğazı Turizm Bölgesi mücavir alanı içerisinde olan Elmalı Boğazı’nı yerinde inceledi.

Turizm sezonunun açılması ile birlikte ülkemize döviz girdisi olacağını kaydeden Engin, turizm sektöründeki sorunlara dikkat çekerek, bu sorunların çözülmesinin ülkemizin yararına olacağını ifade etti. Turizm sektörünün Türkiye’nin ‘bacasız sanayisi’ olduğunu söyleyen Engin, “Pandemi döneminde zor durumda olan turizm sektörü desteklenmeli ve yatırımlar teşvik edilmelidir” dedi.

Turizm potansiyeli yüksek olan Mersin'de turizm alanlarına yatırım yapılması durumunda kentimizin her mevsim turizm kaynağı olacağını söyleyen Engin, “Eşsiz doğası ve deniziyle Çukurova Bölgesi turizm kaynağına dönüştürülürse bölgemizde ekonomik değer ve istihdam oranları yükselecektir” dedi

“HER MEVSİM TURİZME UYGUN”

İlk olarak Karboğazı turizm projesinin mücavir alanı olan Elmalı Boğazında incelemelerde bulunan Engin, “Tarsus Gülek’e bağlı Elmalı Boğazı kayak ve doğa tabanlı turizm açısından mükemmel bir alan. Alp disiplinine uygun yatay ve dikey pistlerin bir arada olduğu, çocuk ve yetişkinlerin rahatlıkla kayak ve kış sporları yapabileceği uygun arazi şartları ile kar miktarı mevcut. Ayrıca yaz aylarında yayla turizmi, sporcuların antrenman ve kampları için uygun iklimi, ormanı, alanları ve doğası ile eşsiz fırsatlar sunan Elmalı Boğazı’nın Çukurova’ya, ülkemize ve ekonomiye kazandırılmasını istiyoruz” dedi

“TOROSLARDA DOĞANIN HER TONUNA RASTLAMAK MÜMKÜN”

Bölgede 1996 yılında yapılan ve ancak çeşitli sebeplerden dolayı atıl durumda kalan otel inşaatını da inceleyen Engin, “İlimizde turizmin istenilen seviyelere gelmesi için tesisleşme önemlidir. Karboğazı Turizm Bölgesi mücavir alanı içerisinde olan Elmalı Boğazı’nda 25 yıl önce yapılmış ancak çeşitli sebeplerden dolayı tamamlanamamış otel binasının atıl durumda olması üzücüdür. Otel ve tesislerin yapılması ile bölgenin kaderi değişecektir. Son yıllarda Dünyada ve Türkiye’de doğa tabanlı turizm ön plana çıkmaktadır. Toroslar'da ise doğanın her tonuna rastlamak mümkündür. Adana ve Mersin'in güç birliği yaparak bölgeye ekonomik değer kazandıracak projeleri tamamlamasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı

“MESİAD OLARAK UZUN YILLARDIR ÇABA HARCIYORUZ”

Daha sonra Karboğazı‘nda incelemelerde bulunan MESİAD Başkanı Engin, “Karboğazı Turizm Projesi Mersin'e 120, Adana'ya 100, Çukurova bölgesel havalimanının 80, Tarsus'a 60, Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesine 80, Niğde’ye 100 kilometre mesafede yer alan 22 bin hektarlık bir alanı kapsıyor. projenin ilk etabı olan Karboğazı için yaklaşık 13 bin hektarlık, mücavir olanı (2. etap) olan Elmalı Boğazı da 9 bin hektarlık bir alandan oluşmaktadır. 2006 yılında turizm bölgesi ilan edilmesine rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilmemiştir. MESİAD olarak uzun yıllardır buranın turizme kazandırılması için çaba harcıyoruz. Bütün planlarda işaretlenen bu turizm bölgesi yatırımlara uygun hale getirilmelidir” dedi.

“ORTADOĞU VE BÖLGE İLLERİNİN ORTAK TURİZM MERKEZİ OLABİLİR”

Tesisleşme ve altyapı çalışmaları olmadığı halde yıl binlerce kayakçı ve sporcunun bölgeyi kullandığını kaydeden Engin, bölgenin dağcılık sporları ile uğraşan vatandaşların da uğrak noktası olduğunu belirtti. Piknik yapmak için her hafta binlerce insanın buraya geldiğini aktaran Engin, “Ülkemizde bulunan diğer kayak merkezlerine oranla bölgenin kar kalınlığı ve karın yerde kalma süresi standartlara uygundur. Karboğazı Türkiye'de hem yükseklik, hem kar kalınlığı, hem de kar erime süresinin uzun olması sebebiyle verimli bir kayak merkezi olabilir. Ortadoğu ülkeleri tarafından yoğun ilgi görmesini beklediğimiz bölge özellikle Adana, Niğde, Karaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye illerini kapsayan ortak bir turizm merkezi olabilir.  Kayak atlama sporlarının yapılabileceği eğim, kar miktarı ve geniş alanı içinde barındıran bölge, kentimizin yıldız tesislerine sahip olacaktır” şeklinde konuştu.

“BÖLGEDE SADECE YATIRIMCILAR EKSİK”

Bölgede içme suyu ve elektrik sıkıntısı olmadığını söyleyen Engin, “Karboğazı Medetsiz tepe mevkide bulunan MESKİ içme suyu hattı Tarsus Gülek’in içme suyunu sağlıyor. Bölgede yaklaşık 11 kilometre yolun iyileştirilmesi, kanalizasyon, gözetleme kulelerinin yapılması durumunda bölge yatırımlara uygun hale gelecektir. Yapımı tamamlanan trafo ve elektrik iletim hatlarıyla enerji sorunu çözülmüştür. Kısa sürede yatırımlara uygun hale getirilebilir. Şu an bölgede sadece yatırımcılar, eksik onların da gelmesi durumunda bölge canlanacaktır” dedi.

 

 

Diğer Haberler ( 80 sonuç )

10 - 20 - 30 - 40 - 60 - 80 - 100 - 200 - 300

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.