Mobil | Tarsus Ekspres

Kadim kent Tarsus tarihçileri konuk etti

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nın İçel Sanat Kulübü organizasyonunda Mersin Üniversitesi ile birlikte düzenlediği ‘’İçel Sanat Kulübü Sanat Tarihi-II’’ etkinliği Boğaziçi Üniversitesi Tarsus Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti. Katılım ve ilginin yüksek olduğu etkinlik sanat, tarih ve kültür severleri buluşturdu.

Çok sayıda akademisyenin bir araya geldiği etkinlikte Dr. Öğretim Üyesi Şener Yıldırım ‘’Tarsus Yüzey Araştırması’’, Prof. Dr. Candan Ülkü ‘’Mersin Millet Bahçesi’’, O. Erkan Özaydın ‘’Cam Negatiflerde Erkek Portreleri’’, Prof. Dr. Tamer Akça ‘’Ara Güler’’; ikinci oturumda ise Dr. Öğretim Üyesi Lale Yılmaz ‘’Tarsus’tan Akdeniz’e Kaleler ve Gözetleme Kuleleri’’, Araştırma Görevlisi Halil Elemana ‘’Silifke Uzucaburç’taki Kırsal Mimari Örnekleri’’, Prof. Dr. Savaş Yıldırım ‘’Amasya Gümüşhacıköy Türbelerindeki Kalem İşi Süslemeler’’, Dr. Öğretim Üyesi Emel Yıldız ‘’Yazıtların Rolü Işığında Haç İşlemeli Taçlar’’ konulu sunumlarını yaptı.

Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok, Tarsus Kent Konseyi eski Başkanı Ali Cerrahoğlu, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte konuşmacılara sunumları dolayısıyla katılım ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Diğer Haberler ( 30 sonuç )

10 - 20 - 30 - 40 - 60 - 80 - 100 - 200 - 300

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.