Mobil | Tarsus Ekspres

24 Kasım Öğretmenler Günü, Tarsus'ta törenlerle kutlandı

İlk tören Cumhuriyet  Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Buradaki törene Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan,Tarsus Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marım da katıldı.Şehitishak ilkokulundaki  törene Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Emniyet müdürü Ebubekir Fil’nde da aralarında yer aldığı protokolün yanı sıra öğretmenler de katıldı.Öğretmenliğe yeni atanmış  öğretmenler, Türk bayrağının serili bulunduğu masaya ellerini koyarak, Öğretmenlik Andı'nı okudu.Törende, yıl içinde emekli olan öğretmenlere belgeleri verildi.Ayrıca Yenice’deki  şehit öğretmen Buminhan Temizkan’ın kabri ziyaret edilerek  duaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından çiçeklerle donatıldı.Protokol üyeleri ayrıca Yenice İsli Hüseyin Mezarlığında defnedilen Şehit Piyade Çavuş Hüseyin Aytürk’ün kabrine çiçek bırakıp dualar ettiler.

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” Atatürk, öğretmenlerin Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri cesareti hep övmüştür. Atatürk yeni Türkiye'nin yaratılmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı. Çağdaş bir ulus olmamız için eğitimin yaygınlaşması gerektiğine inanıyordu. Bu nedenle Atatürk 'Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir.' sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde dile getirmiştir. Bizler de bu anlayışla başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere görevi başındaki öğretmenlerimizden tutun da atanmamış öğretmenlerimize kadar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz. Geleceğimize ışık tutan öğretmenlerimiz geleceğimizin en önemli yönlendiricisidir. Bu anlayışla öğretmenlerimize verdiğimiz değer ölçüsünde geleceğimiz şekillenmiş olacak” dedi.

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.