Mobil | Tarsus Ekspres

BİLAL DEVELİLER

Tarsus’ta Baklavacı Develiler bir patent olmuştur.
Yıllardır, baklava ve tatlı sektörünün içinde olan BİLAL DEVELİLER sevilen bir esnaf.

Hani bir deyim vardır.

Baklavaya ismini yazdırmış bir kişi.

BİLAL DEVELİLER, mesleğinin yanı sıra şahsiyeti ile de sevilen bir kişi.

Baklavanın A’sından Z’sine kadar her şeyiyle bizatihi kendisi ilgilenir.

Bilal beyde imalathanede imalat sırasında ustaların başında  yer alır, çalışmalara nezaret eder. Çok zaman kendisi de işin başında yer alır. Hünerli elleriyle ustalığını gösterir

Çünkü baklavada kalite çok önemlidir. Baklavanın fıstığı cevizi de önemlidir. Şu sıralar cevizli pek yok, genellikle Şam Fıstığı üzerine çalışıyorlar.

Baklavanın yağı da özeldir. Yağını Ş. Urfa’dan getirtir. Mesleğine çok düşkün biridir.

35 yılı aşkın süredir Tarsus’ta bu işe damgasını vurmuştur.  İmalatta temizliğe çok önem verir.

Çarşı merkezinde İş bankası karşısındaki DEVELİLER merkezinde her taraf hijyenik ve temiz. Adeta yerlere bal dök, yala misali.

İstanbul’daki, büyük şehirlerdeki gibi güzel bir tezgah yapmışlar. Tarihi Evler sokağının girişinde çok güzel bir binayı tarihi dokuya uygun dizayn ederek şehrimize yakışır muhteşem bir görüntü sağlamışlar.

 DEVELİLER , başarılı ve deneyimli personeli ile devamlı güler yüzlü hizmet vermektedir.

Bilal bey, oğlu Ekrem Develiler ile birlikte bu işe kendisini adamıştır.

Patent yıllar evvelinden Gaziantep’ten geliyor. Bu işin çıraklığını , kalfalığını ve ustalığını yapmıştır BİLAL DEVELİLER.

Onun için tereddütsüz baklavasını yiyebilirsiniz. Baklavanın kaymaklısını, şam fıstıklısını, küçük dilimlisini, büyük dilimlisini, tel kadayıfını yapar.

Bugünlerde girdi fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçiler. Şam fıstığı, tereyağını, baklava yağını almaya bile bizzat kendisi gider. Çünkü malzeme, baklava imalatında çok önemlidir.

Bilal Baba bu işe her zaman çok özen gösteriyor.

xx

GÖZÜ GÖNLÜ BOLDUR

Bilal Develiler beyin gözü gönlü boldur. Gelen misafirlerine mutlaka ikramda bulunur. Güler yüzlüdür, tatlı dillidir. Her zaman bunu görmek mümkün.

Boş zamanlarında çarşıdaki merkez şubede oturur , gelen dostlarıyla sohbet eder.

Bir de İstasyon şubesi vardır. Bu şubede de ayrı bir güzel hizmet vardır. O bölgeye de güzellik kattılar. Şark köşesiyle nostaljiyi yaşatan BAKLAVACI DEVELİLER İstasyon şubesiyle de alkışı hak ediyor.

Ne kadar güzel değil mi?

xx

Ayrıca Yeni Mahalle bölgesinde de bir şubesi var. Musa Bengi  İlkokulu karşısındaki bu şube oraya hareketlilik getirdi. Develiler baklavaları, Yeni Mahallede de dondurma, baklava ve künefesiyle herkesin damak zevkine hitap ediyor.

Tarsusluların nerdeyse 24 saat hizmetinde olan Develiler Baklavaları alkışı hak ediyor.

SOĞUK BAKLAVA

Bugünlerde yeni bir  çeşitleri çıktı. Soğuk baklavayı da imal eden Develilere uğradığınızda, bu güzel lezzeti tadabilirsiniz.

Develiler grubu  tatlı sektöründe adından başarıyla ve övgüyle bahsettirmektedir. Ben Bilal Develiler’i ve oğlu Ekrem Develiler’i de tebrik ediyorum. Ekrem de babasının göz bebeğidir. Baba-Oğul sırt sırta vermişler, güzel baklava ve tatlılar imal  ederek halkımızın damak zevkine sunuyorlar.

Bilal baba bu işe kendini vermiş. Bir ayağı Gaziantep, bir ayağı Şanlıurfa’da. Baklavada kaliteye her zaman önem veren Bilal Baba, bayram öncesinde yine müşterilerinin hizmetinde. Damak zevkinden ödün vermiyorlar. Bunun için ellerinden geleni yapıyorlar.

Kaliteli ve nefis ürünlerini, bol çeşitlerini  sunarken yeni imalatları Soğuk Baklavaları da çok önemli. Her zaman olduğu gibi Allah nasip ederse, bu bayramda da Tarsus’lulara ve tüm müşterilerine  yine nefis ürünler hazırladılar ve sizlere hizmete her zaman hazırlar.

Unutmayın…  Develiler sizlere bir telefon kadar yakın..

Bizim de dosthanemizde yer alan BİLAL DEVELİLER ve oğlu EKREM DEVELİLER’i kutluyor, kendilerine hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum.

 

 

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.