Mobil | Tarsus Ekspres

Çukurova Belediyeler Birliği

Çukurova Belediyeler Birliği(ÇBB) Ağustos ayı Encümen Toplantısı Pozantı'da yapıldı.

Çukurova Belediyeler Birliği(ÇBB) Ağustos ayı Encümen Toplantısı Pozantı’da yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve  Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlık ettiği Encümen Toplantısı’nda, 2014 yılı Temmuz ayı gelir ve gider tablosu, 2015-2017 mali yılları bütçe tasarısı ile gündem dışı görüşmeler ele alındı.

Encümen üyelerinin daveti üzerine Çukurova Belediyeler Birliği toplantısını ilçelerde gerçekleştirdiklerini ifade eden  Başkan Kocamaz, “Amacımız, o ilçelerin problemlerini de yerinde görmek, yapılanları yerinde incelemek ve çözüm yolları konusunda arkadaşlarımıza nasıl yardımcı olabileceğimizi araştırmak istiyoruz” dedi.

 Çukurova Belediyeler Birliği’nin ana amacı hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz, “Üç tanesi büyükşehir olmak üzere bölgedeki dört ilin;  Hatay, Mersin, Adana, Osmaniye sınırları içerisindeki bütün belediyelerin birlik içerisinde olup, fikirlerimizi, belediyecilikle ilgili tecrübelerimizi paylaşmak, zaman zaman da belediye çalışanları da dâhil olmak üzere, meclis üyelerine de eğitimler vermektir” diye konuştu.

Pozantı’da yapılan encümen toplantısında 2015 yılı ile ilgili bütçe görüşmesinin gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Kocamaz, Eylül ayında yapılacak olan Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda, bütçenin üyelerin oyuna sunulacağını ve böylece 2015 yılında yapılacak olan çalışmaların çerçevesinin belirlenmiş olacağını ifade etti. Çukurova Belediyeler Birliği’nin, bölgedeki bütün belediyelerin ortak bir paydası olduğunu ve bugüne kadar üye olmayan belediyelerin de, bundan sonra üyelik başvurularını yapmalarını temenni eden Başkan Kocamaz konuşmasının sonunda, bu toplantıya ev sahipliği yapan Pozantı Belediye Başkanımız Mustafa Çay’a teşekkür etti.

Toplantının ardından Başkan Kocamaz, birlik üyesi belediye başkanları ile birlikte Pozantı’da yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’dan bilgi aldı.

 

Toplantıya Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da katıldı

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.