Mobil | Tarsus Ekspres

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ulaş Güvenç

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ulaş Güvenç, Radyo Flaş'ta katıldığı programda hemşehrilerimize kış öncesi önemli bilgiler verdi.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ulaş Güvenç, Radyo Flaş’ta katıldığı programda hemşehrilerimize kış öncesi önemli bilgiler verdi.

Dermotoloji uzmanı olan ve halen Mersin Yenişehir hastanesinde görev yapan Uzman doktor  Ulaş Güvenç gazetemiz kurucusu Mustafa Erdoğan’ın sorularını cevaplandırdı.

Güvenç “Kış aylarında kendinize dikkat edin. Hasta olmamak için tedbirli olun. Eskiden kadınlarımız daha çok hasta olurdu. Şimdilerde erkekler kadınları geçti. Erkeklerinde kendisine dikkat etmesi lazım. Kışın deri kuruyor, kaşıntıyla bizi uyarıyor. Asıl problem derideki nemin kaybolması. Burada yapılması gereken en önemli şey vücudu kremle nemlendirmek, az banyo yapmak. Banyoda çok kalmak ve   çok keselemek deriyi tahrip ediyor. Bir nemlendirici krem kullanmalıyız. Bunu yaparsak derimiz daha genç ve diri kalır.” dedi.

10 yaş altı ile 40 yaş üzeri insanları uyaran Güvenç açıklamalarına şöyle devam etti:

“10 yaşın altındakiler ve 40 aşın üstündekiler derisine daha çok dikkat etmeli. Derideki herşey vücudumuzu etkiliyor, çok kaşınan mutsuz oluyor, içine kapanıyor ve topluma girmemeye çalışıyor. Bu iş kaybına bile neden olabilir. Mevsim değişikliklerinde dikkat etmek gerek. Hepatit B, Lösemi gibi hastalıkların belirtileri içinde  çok kaşıntıda vardı. Biz böyle durumlarda iyi bir tahlil yapmaya gayret ediyoruz. Dünyada en çok rastlanan rahatsızlıklardan birisi kaşıntıdır. Uygun ilaçlarla tedavi yapınca yüzde 95 olumlu yanıt alabiliyoruz. Cildiye içinde en önemli şey  deri kanseri olmamaktır. Deri kanseri veya rahatsızlığına karşı mutlaka bir cildiye doktoruna müracaat edilmeli.”

Kurucumuz Mustafa Erdoğan da proğram sonunda Dr. Ulaş Güvenç’e teşekkür etti.

 

 

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.