Mobil | Tarsus Ekspres

Ak Parti Tarsus İlçe Teşkilatı, Engellilerle Yemekte Buluştu

Ak Parti Tarsus İlçe Teşkilatı, Engelliler Günü nedeniyle, ilçede bulunan tüm engelli dernekleri başkan, yönetici ve üyeleriyle bir araya gelerek yemekte buluştu.

Ak Parti Tarsus İlçe Teşkilatı, Engelliler Günü nedeniyle, ilçede bulunan tüm engelli dernekleri başkan, yönetici ve üyeleriyle bir araya gelerek yemekte buluştu.

Ak Parti Tarsus İlçe Teşkilatı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre AK Parti Tarsus ilçe Başkanı Mehmet Yıldız, AK Parti Mersin İl Başkan yardımcısı Cemal Balkaya ve AK Parti Tarsus ilçe yöneticileri ile AK Parti Tarsus ilçe teşkilatı özürlüler koordinasyon merkezi  Başkanı Fatih Düzenli’nin de hazır bulunduğu Sakatlar derneğindeki yemekte, Sakatlar Derneği  Tarsus şubesi, Görme Engelliler Derneği, Talasemi Derneği, Zihinsel Engelliler Merkezi yöneticileri katıldı.

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Yıldız,yemekte engellilerin kimseye muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları için AK Parti hükümetleri olarak çok güzel çalışmalar ve düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu, bu nedenle herkesin tüm engellilerin hayatlarını normal bir şekilde sürdürebilmelerine manevi katkı sağlamaları gerektiğini vurgulayan AK Parti ilçe başkanı Mehmet Yıldız, ''Önemli olan zihniyetimizdeki engelleri ortadan kaldırmaktır. Herkesin, hepimizin unutmaması gereken bir şey var, o da, onların bu toplumun bir parçası olduklarıdır. Çağdaş dünyanın geldiği noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımlarının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri yaşam şartlarının iyileştirilmesi sosyal devletin asli görevidir. Bu manada AK Parti iktidarı olarak, engellilerin topluma kazandırılmasını, kişisel ve sosyal haklardan eşit ölçüde faydalanmalarını sağlamak amacıyla evrensel ölçülere paralel düzenlemeler getirmekte ve onlara yönelik gerekli çalışmaları yapmaktayız'' dedi.

Son 12 yılda engelliler için yaptıkları hizmetlerin bir lütuf değil, hak olduğunu belirten AK Parti ilçe başkanı  Yıldız  ''Engellilerimizin insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamalarını sağlamak için, devletin şefkatli kolları onları kucaklıyor. Devlet, yeri geldiğinde ana, baba ve evlattır. Bugün engellilerimiz için evde bakım ücreti ve maaş verilmektedir. Hepimiz birer potansiyel engelli adayıyız. Bu nedenle sizlere hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur'' dedi.

 

AK Parti Tarsus ilçe Başkanı Mehmet Yıldız, engellilerin eğitimi, sosyal hayata entegrasyonu ve yaşamlarını en iyi şekilde sağlamaları için her türlü imkanların sağlandığını, iş göremez durumda olan ve ihtiyaç sahibi olan engellilerin ekonomik ve sosyal anlamda desteklenmekte olduğunu söyledi.

Sakatlar Derneği şube başkanı Ali Çelik ise, devletin ve AK Parti ilçe yönetiminin her zaman kendilerine destek verdiğini ve sorunlarının çözümünde kendilerine büyük yakınlık gösterdiklerini belirterek, teşekkür etti.

Yemekte ayrıca Görme Engelliler Derneği Başkanı Fikri Topuz da yaptığı konuşmada teşekkürlerini iletti.

 

 

 

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.