Mobil | Tarsus Ekspres

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de törenlerle kutlandı.

24 Kasım  Öğretmenler günü  tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de törenlerle kutlandı.

Tarsus’ta ilk etkinlik  Atatürk anıtı önünde yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  Atatürk Anıtına  çelenk konularak  saygı duruşunu müteakip İstiklal marşı söylendi.

Etkinlikler daha sonra Kültür Merkezinde devam etti.Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan  programa göre saygı duruşu, istiklal marşının okunması, sinevizyon gösterisi, Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Erhan Bozkurt’un  konuşması, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir’in  konuşması,  Kaymakam Bekir Atmaca’nın konuşması gerçekleştirildi.

Milli Eğitim müdürü Ahmet Sefa Demir “Yeni nesil bizim eserimiz olacaksa, yükümüz ağır. Atatürk’ün dediği gibi bu ülkeyi bu milleti muassır medeniyetler seviyesine çıkarabilmek için yeni nesil yetiştiriyoruz. Bz, bize emanet edilen sevgili yavrularımızı iyi, biligili ve sağlıklı  olarak yetiştirmening ayreti içindeyiz” dedi.

Kaymakam Atmaca ise şunları söyledi:

“Öğretmen münevver bir inandır, öğretendir. Öğretmenler peygamber mesleğini en iyi yapan kişilerdir. Beşikten mezara kadar insanı insan eden, var eden, bilgilendiren hayata hazırlayandır öğretmen. Öğretmenlerimizi unutmayalım, onları sevelim. Tüm öğretmenlerimizin önünde saygı ile eğiliyor, toplumda hak ettiği yere geleceklerine inanıyorum”

Konuşmalardan sonra temsili olarak değişik okullardan gelen 40 öğretmen yemin ederek görevlerine başladılar.

Ardından öğretmenler korusu ve Türk Halk Müziği Derneğinin,müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

 

Törene Garnizon Komutanı Vedat Topak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Emniyet Müdürü Salim Çakan,belediye başkan yardımcısı Rıdvan Aksoy  ve diğer yetkililer katıldı. 

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.