Mobil | Tarsus Ekspres

Başkan Şevket Can, şehit yakınlarına ev veriyor

Belediye Başkanı Can, ikameti Tarsus'ta olan ve Tarsuslu olan bütün şehit yakınlarına ev vereceğini kaydetti.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, şehit yakınlarına ev veriyor.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Belediye Meclis Salonunda şehit yakınlarıyla biraraya gelen Başkan Can, ikameti Tarsus’ta olan ve Tarsuslu olan bütün şehit yakınlarına ev vereceğini kaydetti.

‘’Şehitler için ne yapsak azdır’’ diyen Başkan Can, “Ülkemiz için, milletimiz için, bayrağımız için, dinimiz için, bu ülkenin bir karış toprağı için hayatlarını hiçe sayarak Hakk’ın rahmetine kavuşan, şehitlik mertebesiyle şereflenen evlatlarınızın, annesi babası ve kardeşleri olarak sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Şehitlik mertebesinin kutsallığını dinimizce hepimiz biliyoruz. Şehitler bizim şerefimizdir, gaziler bizim onurumuzdur” dedi.

Göreve geldikleri günde bu güne şehitlere ne yapabiliriz çalışması içinde olduklarını belirten Başkan Can, “Tarsus Belediye Başkanı olarak 2014 seçimlerinden itibaren göreve geldiğimiz günden bugüne kadar şehrimize hizmet ediyoruz, etmeye de devam ediyoruz. “şehitlerimiz için ne yapabiliriz?” diye düşündük, eninde sonunda mevcut Hürriyet Mahallemizde yer alan Hürriyet Konutlarında, belediyemize ait daireleri Ekim Ayı Meclisinde karar alarak şehit ailelerimize vermeyi düşünüyoruz. Tarsus nüfusuna kayıtlı veya ikametgahı Tarsus olan bütün şehitlerimize ayrım yapmadan, sayısı ne olursa olsun vermeyi düşünüyoruz. “İnşallah şehitlerimizin şefaatini kazanmayı Cenab-ı Allah bizlere nasip eder” düşüncesiyle yola çıktık. Şehidimiz evli ise hak sahibi olarak hukuken eşini baz alacağız, eğer hanımı evlenmişse ayrı bir olay çıkıyor veya şehidimiz bekar ise anne, baba ve kardeşlerini eğer anne baba yoksa kardeşlerini baz alacağız. Bu bilgileri toplamak için arkadaşlarımız sizlerle birebir detaylı toplantı düzenleyecektir. Belli bir tarih sınırlaması koymadan Tarsus’umuzda bulunan şehitlerimizin sayılarını almak için gerekli mercilere yazılarımızı yazdık ve son aşamaya geldik. Tabi şehitlikte verilen “Şehitlik Belgesi” olmazsa olmazımızdır yani devletimizin “şehitlik” mertebesiyle belgelendirdiği ailelere vereceğiz. İnşallah bu yaptığımız uygulama Türkiye’ye örnek olur bütün belediyeler de bu vesileyle “şehitlik” mertebesine erişmiş olur. Şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine “ailelerine birer ev” kampanyasını biz başlattık, biz öncülüğünü yaptık. İnşallah bunun da devamı Türkiye’ye yayılır diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Can, “Her birinizin gözlerinde gurur, hepinizin yüzünde şehadete ermiş evlatlarınızın, yakınlarınızın tebessümünü görüyorum. Bu gururunuzu hiç eksiltmeyin. Hiç üzülmeyin. Her zaman yanınızda olacağız. Her canlı ölümü tadacaktır ama önemli olan aslanlar gibi bu emaneti teslim etmektir. Kutsallarımız için mücadele ederek başı dik bir şekilde Allah’ın huzuruna çıkmaktır. Tıpkı sizlerin evlatları şehitlerimiz gibi. Kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, ruhlarına Fatiha gönderiyoruz” dedi .

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.