Mobil | Tarsus Ekspres

TARSUS'A KURULACAK OLAN CAM ÜRETİM TESİSİ İÇİN ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevre,Şehircilik ve İklim Değşikliği Bakanlığınca Tarsus’a yapılması planlanan ‘’Düzcam ve Buzlucam Üretim Tesisi’’ projesinin "Çevresel Etki Değerlendirmesi" başvuru dosyası uygun bulundu.

Türkiye Şişe Ve Cam Fabrikaları A.Ş. Düzcam Mersin Fabrikası Şubesi’nce Tarsus Organize Sanayi Bölgesine yapılması planlanan Düzcam ve Buzlucam Üretim Tesisi’’ projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvuru dosyasının uygun bulunarak ÇED sürecinin başladığı bildirildi.

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Düzcam Mersin Fabrikası Şubesi tarafından, Mersin İli, Tarsus İlçesi, Tarsus Organize Sanayii Bölgesi, 31 Ada, 1 Parsel Mevkii’nde Düzcam ve Buzlucam Üretim Tesisi Projesi’nin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün 25/08/2022 tarih ve 220.01- 4422192 sayılı yazısı ile; ÇED Yönetmeliği ÇED Genel Formatı (Ek-3) çerçevesinde hazırlanan ve Bakanlığımıza sunulan dosya ile ilgili ÇED Yönetmeliği'nin 8. Maddesi gereğince ÇED sürecinin başlatıldığı, ÇED Yönetmeliği'nin 24. maddesinde; bu madde kapsamında planlanan projeler için uygulanacak Çevresel Etki Değerlendirmesi prosedürünün Bakanlıkça belirleneceğinin belirtildiği ve bu itibarla proje ile ilgili Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı yapılmayacağı bildirilmiş ve sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi Genel Formatına göre hazırlanan dosyanın, Valiliğimizce (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) halkın görüşlerine açıldığının uygun araçlarla duyurulması ve rapora ilişkin varsa halkın görüşlerinin Bakanlığa iletilmesi istenmiştir. ÇED Yönetmeliği ÇED Genel Formatı (Ek-3) çerçevesinde hazırlanan, Bakanlığımıza sunulan ve halkın görüşüne açılan dosya https://ecedduyuru.csb.gov.tr/eced-prod/ duyurular.xhtml adresinde ilan edilmiştir. Başvuru Dosyası; süreç içerisinde halkın görüşüne açıldığından, görüş ve önerileri için bu süreç içerisinde Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na müracaat edebilirler. Tüm halkımıza duyurulur.

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.