Mobil | Tarsus Ekspres

EMEKLİ İNTİBAK BEKLİYOR

TÜİK tarafından açıklanan 2022 Kasım ayı tüketici fiyat artışının, yüzde 2,88; beş aylık artışın yüzde 14,04 olarak hesaplanması, inandırıcı olmadı. TÜKİ hesaplamalarının, çarşı-pazar ile uyumlu olmadığını emeklilerimiz yaşayarak görmektedir. Emeklinin harcamalarını ilgilendiren gıda, elektrik, doğalgaz, su ve elektrik giderlerinde yıllık artışın yüzde 125’e varması, emeklinin alım gücünü düşürdü. Emekliler, kışı zor şartlar altında geçirmektedir.

3.500 TL emekli aylık alan bir emeklinin hayatını idame ettirmesinin mümkün olmadığını belirten Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz, Hükümete çağrıda bulunarak, zor şartlar altında yaşayan emeklilere seyyanen zam ve intibakın yapılmasını istedi.

TÜİK tarafından yapılan enflasyon hesabının güven vermediğini belirten Kurnaz, “Emekli aylıklarına yapılacak yüzdeli artışlar, emeklileri korumamaktadır. Emekli aylıkları hesaplanma ve artış sistemi değişmediği sürece, emekli aylıklarının geçim özelliğinin kalmayacağını söyledi.

EYT ile birlikte 2000 sonrası emeklilerin intibakının yapılmasını talep eden Kurnaz, emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması, devletin en önemli görevleri arasında olduğuna dikkat çekti.

 

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.