Mobil | Tarsus Ekspres

Tardobder'in Cumhuriyet etkinliği

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü münasebetiyle  Tarsus Kaymakamlığı himayelerinde Tarsus Belediyesin destekleriyle Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği(TARDOBDER) düzenlenen etkinlik muhteşem oldu.

Tarsus Müzesinde gerçekleştirilen etkinliğe Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye başkan yardımcıları Osman Polat, Aydın Polat,  Mersin İmar İnşaat genel müdürü ve Belediye Meclis üyesi Ali Uyan, Müze müdürü Doğukan Alper, bazı siyasetçiler ve belediye başkan aday adayları  ile birçok sivil toplum kuruluşunun başkan ve yöneticileri katıldı.

Açılışta saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı söylendi. Ardından açış konuşmasını TARDOBDER başkanı Ümran Yıldırım yaptı.Yıldırım, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü münasebetiyle, Kaymakamlığımızın himayelerinde, Tarsus Belediyesi ve Türk Sanat Müziği Derneğimizin destekleri ile organize ettiğimiz bu güzel geceye katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu ise konuşmasında, Atatürk ve silah arkadaşlarının düşmandan kurtarıp kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıldönümü münasebetiyle yaklaşık 2 aydır hazırlıklar yaptıklarını söyledi ve “Elimizden gelenin en iyisini en güzelini yaparak Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlamaktayız. Bu güzel günde Tarsusluların ilgisi ve desteği çok anlamlı oldu. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.  Bugüne kadar geçen 100 yıllık süreçte acı tatlı çok olaylar yaşandı Ancak Türkiye Cumhuriyeti hep ilerledi, yeni gelişmeler oldu. Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı kutlu olsun.” dedi.

Konuşmalardan sonra etkinliklere geçildi. ‘’Cumhuriyet’’ konulu Tiyatro gösteriminin ardından şiirler okunup şarkılar söylendi.

Son bölümde ise Tarsus Kadın Ritim grubunun gösterisi sunuldu. Proğram hediye taktimi ile sona erdi.

 

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.