Mobil | Tarsus Ekspres

Tarsus Emlak Müşavirleri Dayanışma Derneğinden muhteşem gece

Tarsus Emlak Müşavirleri Dayanışma Derneğinin birlik ve beraberlik yemeği yapıldı.

Gözenler restaurantta düzenlenen Birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğine TEMFED genel başkan yardımcısı ve  Mersin Oda başkanı  Mehmet Sinan Canpolat, Tarsus  Emlak Müşavirleri Dayanışma Derneği (TEMDADER) başkanı Umay Kolay ve  Tarsus’ta emlak sektörü ile uğraşan üyeler katıldı..

Açılışta konuşan Umay Kolay “Emlak sektöründeki arkadaşlarımızın birlik ve beraberliğini pekiştirmek, yeni çıkan düzenlemeler hakkında bilgi vermek amacıyla böyle bir geceyi düzenledik. Ayrıca aramızda bulunan ve 30 yıldan fazla meleğe  ve halkımıza hizmet sunmuş olan 10 arkadaşımıza plaket vermek için bir aradayız. Katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra TEMFED genel başkan yardımcısı ve  Mersin Oda başkanı  Mehmet Sinan Canpolat, üyeleri 1 Kasım tarihinde çıkan yeni Emlak yönetmeliği ve alım satımlarda  verilen ilanlar ve sosyal medya mecralarında konulan satış ilanları hakkında bilgilendirdi.

Canpolat  “5 Haziran 2018 tarihine kadar adımız “emlakçı”ydı. Bu tarihte 24 maddelik bir taşınmaz yönetmeliği çıkarıldı. Adımız “Sorumlu Emlak Danışmanı” oldu. Biz müşterileri her zaman kendi ailemizden biri olarak gördük. Böyle bakmazsak mesleğe ve kendimize ihanet etmiş oluruz.Ayrıca 1 Kasım 2023 tarihinde Emlakçıların yeni yönetmeliği yürürlüğe girdi. Alım satımlarda artık emlakçıların yetkilendirme belgesi  olacak.. Merdiven altı ve kaçak emlakçılık yapanların engellenmesi için bakanlıktan denetim elemanı istedik. Böylece son olarak bakanlığa 1000 denetim elemanı alındı. Bizlerin işlerinin düzelmesi için Mersin ilinde yeni imar planının çıkarılmasını bekliyoruz. Yoksa kent merkezinde arsa alın satımı yapamıyoruz.” dedi.

10 EMEKTARA PLAKET VERİLDİ

Gecede yapılan konuşmaların ardından sektörde mesleğe 30 yıldan fazla hizmetleri olan 10 Emlakçıya teşekkür plaketi verildi.

Nevzat Demiral, Nevzat Tutucu, Muaffak Ayçe, Ramazan Ünal, Mustafa Soykan, Haluk Sindar, Enver Fidanoğlu, Yunus Ürünver, Gökhan Suavi Aşkın ile Süleyman Batmaz’a teşekkür ve emek plaketi verilerek teşekkür edildi. Bazı eski emlakçılar ise anılarını ve sektörde yaşadıklarını anlatırken,  Umay  Kolay ve  TEMFED genel başkan yardımcısı ve  Mersin Oda başkanı  Mehmet Sinan Canpolat da soruları  cevaplandırdı.

 

 

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.