TARSUS BELEDİYESİ VE TARSUS SLOW FOOD DERNEĞİ ARASINDA TARIMSAL ÜRETİM İÇİN İŞ BİRLİĞİ
Tarsus Belediyesi ve Tarsus Slow Food Derneği, yerel gıda kültürünü korumak ve biyoçeşitliliği desteklemek amacıyla bir araya geldi. İki kurum arasında imzalanan protokol ile Tarsus Belediyesi arazisinde Slow Food bahçesi kurularak alanda biber, domates, patlıcan fideleri ve fasulye çeşitlerinin dikimi gerçekleştirildi. Elde edilen ürünler belediye ve Slow Food ortaklığında değerlendirilecek.
Protokol kapsamında, biodinamik tarım uygulamalarıyla kimyasal gübre kullanılmadan tarım yapılacak. Bu sayede, yerel ürünlerin sağlıklı üretimi teşvik edilecek ve agro-ekolojik tarım yöntemleri desteklenecek. Tarsus Belediyesi ziraat mühendisleri rehberliğinde, Tarsus Slow Food Yeryüzü Pazarı üreticileri eşliğinde, biber, domates, patlıcan ve fasulye gibi yerel ürünlerin dikimine başlandı. Aynı zamanda Tarsus Belediyesi arazilerinde yetişen yenidünya meyvelerinin hasadı gerçekleştirildi.
Proje, özellikle iklim değişikliğinin etkileriyle küçük çiftçilerin kentlere göç etmesini engellemeyi hedefliyor. Ayrıca, sağlıklı ve adil üretim değerlerini yayarak yerel gıda kültürünü koruyacak ve biyoçeşitliliği destekleyecek.
Diğer Haberler ( 10 sonuç )
10 -
20 -
30 -
40 -
60 -
80 -
100 -
200 -
300
- BAŞKAN ALİ BOLTAÇ'TAN 27 ARALIK KUTLAMA MESAJI
- TARSUSLULAR YILBAŞI PAZARINA AKIN ETTİ
- Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu toplantısı
- BAŞKAN BOLTAÇ, BORSA MECLİSİNE KONUK OLDU
- TARSUS'TA YILBAŞI PAZARI BAŞLIYOR
- TARSUS BELEDİYESİ'NİN TİYATRO GÖSTERİMLERİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
- Genç Nida Kız Öğrenciler Kuranı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
- Tarsus'ta Ev Yangını
- Borsa Başkanı Teke''Süt inekleri mecburen kesiliyor''
- Başkan Seçer'in vefat eden kardeşi Uğurcan Seçer'in üçüncü gün mevlidi yapıldı