Mobil | Tarsus Ekspres

Tarsus Devlet Hastanesi'nde Gözde Şaşılık Ameliyatı

Tarsus Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gökhan Çelik, Tarsus Devlet Hastanesinde aktif olarak şaşılık muayenesi, medikal ve cerrahi tedavisi yapıldığını belirterek, şaşılık hastalığı ile ilgili bilgilendirmede bulundu

Şaşılık tedavisinin Tarsus Devlet Hastanesinde başarıyla uygulandığından bahseden Çelik şaşılık ile ilgili bazı bilgiler paylaştı.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gökhan Çelik,’’ Şaşılık, gözlerin normal hizalarından sapması sonucu ortaya çıkan bir göz bozukluğudur. Bu durumda bir veya her iki göz farklı yönlere bakabilir, bu da görsel algılamada ve derinlik algısında sorunlara neden olabilir. Şaşılığın erken tanısı önemlidir çünkü tedavi ne kadar erken başlarsa, başarı şansı o kadar yüksektir. Tanı genellikle göz doktoru tarafından kapsamlı bir muayeneyle konulur ve gözlerin pozisyonu, hareketleri ve işlevselliği değerlendirilir. Erken tanının avantajları arasında görme bozukluklarının önlenmesi veya azaltılması ve gözlerin normal gelişimi için uygun tedavi seçeneklerinin belirlenmesi yer alır. Tedavi seçenekleri arasında gözlük veya kontakt lens kullanımı, göz kapaması, göz kaslarını güçlendirmeye yönelik terapiler ve cerrahi müdahale bulunabilir.’’dedi.

 

 

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.