Mobil | Tarsus Ekspres

Başkan Koçak, Türkiye-Özbekistan İş Forumu'nda Tarsus OSB'yi anlattı

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen Türkiye-Özbekistan İş Forumu’na katıldı.

Başkan Koçak, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Özbekistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Maliye Bakanı Jamshid Kuchkarov, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dovran Vakhabov ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi Reha Denemeç'in katıldığı forumda organize sanayi bölgelerinin kuruluş ve gelişim sürecini model olabilecek Tarsus Organize Sanayi Bölgesi örneğinden yola çıkarak tüm aşamalarıyla anlattı.

Türkiye-Özbekistan arasındaki iş fırsatlarının karşılıklı değerlendirildiği toplantıda Koçak, çok kısa sürede önemli mesafeler kat eden ve ciddi yatırımcılara ev sahipliği yapan Tarsus OSB’nin kuruluş hikâyesinin tüm Türkiye’ye örnek olmasının memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, ülkeler arası ekonomik işbirliğinin geliştirilmesini sağlayacak her projeye katkı koymanın önemine dikkat çekti.

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.