Mobil | Tarsus Ekspres

''MERSİN BÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİ''YAPILDI

'Mersin Filistin Dayanışma Platformu', tarafından Yenişehir İlçesi  Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda düzenlenen  "İnsanlık İçin Filistin Soykırımına Hayır!" temalı "Mersin Büyük Filistin Mitingi" yapıldı.

Gazze'de, İsrail tarafından 8 aydır masum insanların, yaşlıların, kadınların, çocukların hunharca katledildiği soykırıma varan saldırılara tepki göstermek, bu terör saldırılarını lanetlemek, vicdanların sesi olmak, bütün dünyayı bu zulme dur demeye çağırmak amacıyla düzenlenen ve binlerce kişinin katılım gösterdiği miting saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Mersin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi M.Akif Çağlar Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Mersin Filistin Dayanışma Platformu üyelerinin kürsü konuşmalarının ardından Platform Başkanı Dr. Mustafa Erim Filistine destek temalı bir konuşma gerçekleştirdi.'Hekimlerden Sessiz Yürüyüş' Mersin grubu sözcüsü Dr. Şerif Akbaş'ın konuşmasının ardından çocukların hazırlamış olduğu Filistin Marşları ve 'Dabke Halayı' gösterileri sergilendi, sanatçı Hasan Tekerlek 'Kardan Aydınlık' isimli ağıtı seslendirdi.İl Müftü vekili Mahsum Taşçı tarafından aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz başta olmak üzere bütün Filistinli Şehitler ve Filistin halkı için dua edildi.

Programa;  Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, 27. Dönem Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, İl Emniyet Müdürü Kâmil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş,  kurumların, meslek kuruluşlarının, STK'ların temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.