Mobil | Tarsus Ekspres

UYSAL: MERSİN'DE 7 KİŞİDEN 1'İ SIĞINMACI

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem dışı söz alarak Mersin’i de yakından ilgilendiren sığınmacı meselesi ile ilgili konuştu. Uysal “Sığınmacılar ve göç konusunda partimin görüşü milletimle aynıdır.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, ülke genelinde 5 milyon, Mersin’de ise yaşayan yaklaşık 300 bin sığınmacının ülkelerine geri dönmesi noktasında MHP’nin hazır olduğunu vurguladı. Mersinlilerin kendini güvende hissetmediğini belirten Uysal şöyle konuştu;

“Sığınmacı meselesi, vekili olduğum Mersin’i de yakından ilgilendiren ve çözüm bekleyen çok önemli bir konudur. Göç idaresine göre, ülkemizde yaklaşık 5 milyon sığınmacı var. Bazı Avrupa ülkelerinin nüfusundan fazla. Aziz Türk milleti zorda kalanlara ve darda olanlara, hiçbir zaman duyarsız kalmamıştır. Önce insan diyerek her fırsatta mazlumlara sahip çıkmış, ülkemize sığınan insanları ötekileştirmeden kucak açmış ve birlikte yaşamıştır. Mersin’de neredeyse 300 bin sığınmacı var, 7 kişiden biri sığınmacı. Mersin halkı, sosyolojik ve ekonomik açıdan huzursuz. Kendini güvende hissetmiyor. Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi, sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşleri en kısa sürede sağlanmalı, düzensiz göç engellenmeli, geri kabul anlaşması son bulmalıdır. Bilge liderimizin bu sözleri, vatanımızın huzuru ve refahı için büyük önem taşımaktadır. Sığınmacılar ve göç konusun da partimin görüşü, milletimle aynıdır.”

Sığınmacı ve göçün getirdiği sorunların uluslararası boyutta olduğunun altını çizen Mersin Milletvekili Uysal şu açıklamada bulundu;

“Göçün getirdiği sorunları ülkeler tek başına çözemezler. Bu; uluslararası bir sorundur ama Türkiye bu konuda her zamanki gibi yalnız. Bu nedenle sığınmacı sorununu ortak vicdanla ve konunun uzmanlarıyla biz çözmeliyiz. Milliyetçi Hareket Partisi, 6 yıl önce bir komisyon kurdu ve çok yönlü bir rapor hazırladı. Yani hazırız. Dilini, geleneklerini, akrabalarını geride bırakarak ülkemizde zor şartlarda yaşayan insanlar, elbette ki ülkelerine dönmek isteyeceklerdir. Yeter ki onları teşvik edelim. Yeter ki altyapısını oluşturalım. Uluslararası çözüm ortaklarıyla birlikte en sağlıklı ve hızlı biçimde sığınmacıların ülkelerine dönmelerini organize etmeliyiz. Çünkü; aziz milletimiz, misafirperverliğini en iyi şekilde yerine getirmiştir.”

 

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.