Mobil | Tarsus Ekspres

Başkan Kocamaz Gündemi Değerlendirdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gündemdeki konular hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gündemdeki konular hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre  Büyükşehir Belediye Binası’nda gerçekleşen toplantıda ilk olarak Parkomat ile ilgili bilgi veren Başkan Kocamaz, “Bizden önceki yönetimle Parktur isimli firma arasında yapılan sözleşmede yer alan hükümlere, ilgili firma aykırı hareket etmiş ve bugün itibarı ile İmar İnşaat A.Ş’ye olan 1 milyon 382 bin liralık borcunu ödememiştir. Söz konusu firma, bu borcu ödemediği gibi, İmar İnşaat A.Ş’ye 1 kuruş bile borcunun olmadığını ifade etmektedir. Bu sebepten dolayı, İmar İnşaat A.Ş, Parktur firması ile yapmış olduğu sözleşmeyi 23 Temmuz 2014 tarihinde tek taraflı olarak feshetmiştir. Vatandaşlarımızdan ricam, araçlarını park ettikleri yerde, parkomat görevlileri tarafından talep edilen ücreti ödemesinler. Zaten Parkomat levhaları da ekipler tarafından, bulundukları yerlerden kaldırılmaya başlandı. Bu arada İmar İnşaat A.Ş, sözleşmeyi tek taraflı feshetmesine rağmen, firma halen araç parklarından dolayı para tahsil etmekte. Bununla ilgili olarak da savcılığa suç duyurusunda bulunduk.” dedi.

Başkan Kocamaz gündemdeki bir diğer konu olan, halk ekmek fabrikasını işleten firmanın,  İmar İnşaat A.Ş’ye ödemesi gereken 1 milyon 750 bin liralık borcu ödemediği için, firma hakkında yasal sürecin başlatıldığını belirterek, “Bu işletmeler kamuya aittir. Dolayısıyla firma tarafından sözleşme kurallarına uyulmaması, kamu zararına sebep olmaktadır. Biz kamu kaynaklarını korumak ve kamu zararına sebep olan firmalara karşı yasal sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız.” dedi.

Ekmek fabrikasını işleten firma ile parkomat ihalesini alan firmanın aynı olduğuna da dikkat çeken Başkan Kocamaz, “İşin ilginç yanı, söz konusu firmayla yapılan sözleşmenin 2027 yılında yani 13 yıl sonra sona erecek olması. Bir firmayla bu kadar uzun bir süreyi kapsayan anlaşma yapılması yanlış.” dedi.

Denizparkla ilgili süreci de basın mensuplarıyla paylaşan Başkan Kocamaz, “Şu anda Danıştay tarafından kamu yararına ve kıyı kenar kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline karar verilen Denizpark konusunda, kamu zararını azaltmak için tesisin sökülebilir unsurlarını başka bir yere taşıyarak, devletin bir tesisi ile ilgili olarak yaratılabilecek maddi zararı en aza indirmek için yasal mücadelemizi sürdüreceğiz.”dedi.

Taşeron işçilerle ilgili konu hakkında da bilgi veren Başkan Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kadrolu işçilerden emekliliğini isteyip emekli olanlar olmuştur. Bazı taşeron firmaların da hizmet sözleşmesi sona ermiştir. Doğal olarak bu firmaların bünyesinde görev yapan işçilerin de iş akitleri sona ermiştir. Kısacası tarafımızdan işçi çıkartılması söz konusu değildir.” dedi.

 

 

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.