Mobil | Tarsus Ekspres

BABALARIN BABASI MURAT BABA

Baba diye anılan Murat Baba'nın isme takma isim değil. Bu isim kökten gelen isimdir. Yani soyadıdır. Murat Baba denilince önemli bir isim akla gelir. Yıllardınr Baba Kitap Kırtasiye işiyle uğraşırlar. Adana ve Mersin caddelerinde onu tanımıştır Tarsus halkı.

Baba diye anılan Murat Baba’nın isme takma isim değil. Bu isim kökten gelen isimdir. Yani soyadıdır. Murat Baba denilince önemli bir isim akla gelir. Yıllardınr Baba Kitap Kırtasiye işiyle uğraşırlar. Adana ve Mersin caddelerinde  onu tanımıştır Tarsus halkı. 

Baba diye anılan Murat Baba’nın isme takma isim değil.

Bu isim kökten gelen isimdir. Yani soyadıdır.

Murat Baba denilince önemli bir isim akla gelir.

Yıllardınr Baba Kitap Kırtasiye işiyle uğraşırlar. Adana ve Mersin caddelerinde  onu tanımıştır Tarsus halkkı. Eskiden  Aksun Tticaret karşısında Adana caddesinde Mehmet Baba başlamıştı kırtasiye işine. Sonra karşı yöne Mersin caddesine geçtiler. Burada işi Mehmet Baba’dan oğlu Murat Baba devraldı.

Her meslekteki gibi Baba’larda mesleki gelişmelere ayak uydurdular.

Meslekle ilgili gelişmeleri izlemek için İstanbul ikinci adresi derken, geçtiğimiz günlerde kırtasiyecilerle ilgili hem yurtdışı ziyaretleri oldu. Mesela Çin’e kadar uzandılar. Orada ne var ne yok, onu gördüler, bilgi sahibi oldular. İnşallah ordaki yenilikleri buraya getirecekler.

Murat Baba çok insancıl bir kardeşimiz. Hep güleryüzlüdür. Tebessümü yüzünden hiç eksik etmez. Dedikoduyu hiç sevmez. Tatlı dili güler yüzü eksik olmaz, yardım isteyen herkese yardımcı olmaya çalışır.

Bunu zaten bu kentte yaşayıp bilmeyen yoktur. Yurtdışı kendisiyle görüşemedik. Onun boş zamanlarında  Cin köyünde yapmış olduğu çok güzel bahçesinde zaman geçirmeyi sever. Sanırım  Cin köyüne ancak hafta sonları gidebiliyor.

Ş+u anda siyasete ara veren murat Baba daha önce 3-4 dönem Belediye Meclis üyeliği yapmıştı. Sanırım bu dönem affını istemiş ve işine yoğunlaşmıştır Yinede her zaman  üyesi olduğu partisinin hizmetindedir. Bizim de mümtaz dostlarımızdan oln murat Baba’ya mesleğinde ve şyaşamında başarılar diliyoruz.

 

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.