Tarsus Ticaret Borsası hizmet binası açıldı
Tarsus Ticaret Borsası'nın yeni hizmet binası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.
Tarsus Ticaret Borsası başkanı Murat Kaya,açılın ardından yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
‘’Borsanın 5590 Sayılı Kanuna istinaden kurulan ilk borsa olup, Birliğimizin kuruluşunda da yer alan 7 odadan biridir.
İnsanların olduğu gibi, kurumlarında yıldızının parladığı zamanlar vardır. İşte o zaman, daha önce yapılamayanlar yapılabilir, ulaşılamayan hedeflere ulaşılabilir. Ama, fırsat anı geldiğinde, marifet fırsat anını görüp, değerlendirmektir. İnanıyorum ki; elbirliği, güç birliği yaptığımız zaman, dayanışma içinde ortak hedeflerde kilitlendiğimiz zaman aşamayacağımız engel yoktur. Vakit çözüm üretme zamanıdır. Ortak çıkar, ortak akıl ve ortak paydayı yüceltmeli, sorunlarımızı sağduyuyla aşmalıyız. Doğruları ifade eden böyle bir camiada olmak, genç ve dinamik bir ekiple çalışmak herkese nasip olmaz.Borsamız şeffaf ve gelişen yeni yapısıyla güveni, doğruyu ve kaliteli hizmeti sunarak tüm üyelerine eşit bir yaklaşımla değerlerini yükseltmektedir. Misyon ve vizyonu ile Borsacılık Anlayışında; Borsacılıkta sunulan Hizmeti Zirveye Taşımayı, Ülkemizin ve Kentimizin Ticari Ekonomik ve Sosyal Gelişimine Katkı Sağlamayı, Üyelerimizin, Kent Halkı ve Bölge İnsanımız ile Birlik ve Dayanışmayı Sağlayarak Daha İyi Ekonomik ve Sosyal Koşullarda İş Yapmalarında ve Yaşamalarında Öncü ve Lider Kurum Olarak hareket etmeyi benimsemiş ve bu çizgide yol almaktadır.TOBB Türkiye'nin değişimini, dönüşümünü ve gündemini 81 vilayette en yakından izleyen ve etkileyen kesimlerinden birini teşkil ediyor. Göreve geldikten sonra “Tarsus ekonomisi ve Tarsuslu ticaret erbabının ihtiyaçları doğrultusundaki sorumluluklarımıza ek olarak, ülke ekonomisi ve ülkemizin özel sektörünün getirdiği sorumlulukların da üzerimizde olduğunu bilerek çalışacağız.” Demiştik. İşte bu sözlerimle 2013 yılında göreve geldiğimiz bu 1,5 yıl içinde 2 üniversite mezunu 7 kişilik personel kadromuzu, yabancı dil bilen, 4 üniversite, 4 teknik lise mezunu ile 15 personele çıkardık.Personelimizin daha verimli ve daha kaliteli hizmet vermesi için 624 saat iç eğitim, 439 saat dış eğitim verildi. Üye memnuniyetini % 92 ye yükseldi.Üyelere yönelik sektörleri ile ilgili 6 toplantı ve sektörlerini ilgilendiren 13 eğitim düzenlendi.Üyelerimizin ve kentin sorunlarına yönelik 23 lobi faaliyetleri oluşturularak 14 konuda sonuca varıldı.Üyelerimizin bilgisine sektör sorunları, ürünlerin değerlendirilmesi, üretim beklentisi, tarımsal değerleri ile Tarsus’un anlatıldığı 6 adet rapor sunuldu.Politika ve temsilde 128 faaliyetimiz gerçekleşti.Tarsus’un kalkınmasına, tanıtılmasına ve katma değer yaratılmasına yönelik 14 sosyal sorumluluk projesine katkı sağlandı.Çukurova Kalkınma Ajansından toplamda biri İl Gıda tarım ve hayvancılık Müdürlüğümüzle olmak üzere 468 bin TL’lik 3 proje kazanıldı.
Tarsus'ta Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Fizibilite ÇalışmasıÇiğ Süt Üretiminde Hijyen Uygulamalarının Ve Kalitenin Sağlanmasına Yönelik Bilgi Alt Yapısının Geliştirilmesi
2015 yılında ABİGEM ve İŞKUR ile istihdama yönelik 3 proje çalışmasına başlandı.30 dönüme yakın alanımızda 1650 metrekare idari bina, 11 adet her biri 150 ton kapasiteli sıfır derece, 2 adet 250 ton kapasiteli eksi 30 derece soğuk hava deposu inşası tamamlanarak faaliyete geçirildi.
80 tonluk Kantar hizmeti sunmaya başlandı.İnşaatı devam etmekte olan 13 adet her biri 450 tonluk hububat deposu, 1 adet süt toplama tesisi, 40 metrekarelik tüm ihtiyaçları görecek şekilde 24 adet büro inşaatı projesine imza atıldı. Böylece toplamda yatırımlarımızın miktarı 15 Milyona çıkarıldı.Tescil işlem hacmimiz 1, 3 milyardan 2,7 milyara yükseldi. Devlete ödenen gelir vergisi bu sürede 17 milyon TL’ye ulaştı.Sayın Genel Başkanımızın her dem söylediği gibi: "ayrılıkta azap, birlikte rahmet var" sözünden yola çıkarak Başkanlığını yürüttüğüm 23 odanın katılımında ; Tarsus da kurumlar arasında işbirliğini sağlamak kamusal veya yarı kamusal roldeki organizasyonlar arasındaki koordinasyonu geliştirerek, kentin toplumsal sorunlarına çözüm üreten Tarsus Kalkınma ve İşbirliği Konseyi’ni ( TAKİK) ve TARYAD ‘ı ( Tarsus Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği) kurduk.
HEDEF, KALİTE TARSUS” sloganı ile çalışmalarına devam eden TARSUS Ticaret Borsası uluslararası kalite standartlarını yakalamayı amaçlamış, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye de sadece birkaç oda ve borsaya verilen” A Kalite Hizmet” belgesini de ilk denetiminde almayı başarmıştır.
Durmamış 17025 İyi Laboratuvar Uygulamaları, 10002 Müşteri Memnuniyeti ve 27001 Bilgi güvenliği Yönetim Sistemleri ile ENTEGRE Yönetim Sistemine ilk adımlarını atmıştır.Tarsus Ticaret Borsası 1952 yılında 80 metrekarelik kapı girişindeki ofisinden bugün yaklaşık 30. 000 metre karelik yeni alanında gelişen teknolojiye uygun teçhizatla donatılmış binası, satış salonu, laboratuvarıyla kaliteli ve güvenilir hizmetiyle, bu noktada fiziki alt yapı yatırımlarını da bir an önce tamamlamaya çalışarak yoluna devam etmektedir.Sonuç olarak “İnsana Hizmet Hakka Hizmettir” anlayışıyla çıktığımız yolda Allah ‘ın izniyle bu şekilde devam edeceğiz.Yaptığımız her şeyi, üyelerimizden, meclisimizden ve paydaşlarımızdan aldığımız güçle, destekle yaptık. Elde ettiğimiz başarının tamamı ekip çalışmasının başarısıdır. Faaliyetlerimizde bize olan katkılarından dolayı tüm Paydaşlarımıza, Üyelerimize, Meclisimize, Yönetim Kurulumuza ve Çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunarım.
Tüm bu çalışmalarımızda Şahsınıza ve TOBB camiamıza nezrinde yapılan maddi ve manevi katkılarınızdan dolayı şükranlarımızı sunarız.TOBB Başkanımıza açılışını yaptığımız yeni hizmet binamıza ve satış salonumuza Birliğimiz nezrinde yapılan maddi katkılarından dolayı da teşekkürlerimizi sunarız.’’
Hisarcıklıoğlu açılışta yaptığı konuşmada, ülke zenginliğinin girişimcilikten, girişimci sayısının artmasından geçtiğini belirterek, bu nedenle özellikle kadın girişimci sayısının mutlaka arttırılması gerektiğini, genç kızların iyi bir eğitimden geçirilerek, girişimci olarak yetiştirilmesini istedi.
Türkiye’nin gidişatının iyi olduğunu, 2002’de yapılan ekonomik yapısal reformlar sonucu, daha önce 4 bin dolar olan kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolara yükseldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “2008 yılındaki küresel kriz ve bunun yanı sıra birbirimize düşmemiz sonucu orada durduk. Dünya lideri olmak ve 2023 hedeflerimize ulaşmak istiyorsak, yeni yapısal reformlara ihtiyacımız var. İstediğimiz yeni yapısal reformlarla önümüzün açılmasıdır. Bunu sağlayabildiğimiz, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz takdirde 2023 yılındaki 25 bin dolar hedefimize rahatlıkla ulaşabiliriz. Bize dünyada ilk onda olmak değil, birincilik yakışır. Biz bu ülkeyi birlik ve beraberlik içinde dünyanın ilk on ülkesine sokarız. Bizden sonraki nesile düşen ise Türkiye’yi bir numaraya getirmektir. Allah bizim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Çünkü birlik ve beraberlikte bereket, ayrılıkta azap vardır” dedi.
Diğer Haberler ( 10 sonuç )
10 -
20 -
30 -
40 -
60 -
80 -
100 -
200 -
300
- TARSUS'TA YILBAŞI PAZARI BAŞLIYOR
- TARSUS BELEDİYESİ'NİN TİYATRO GÖSTERİMLERİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
- Genç Nida Kız Öğrenciler Kuranı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
- Tarsus'ta Ev Yangını
- Borsa Başkanı Teke''Süt inekleri mecburen kesiliyor''
- Başkan Seçer'in vefat eden kardeşi Uğurcan Seçer'in üçüncü gün mevlidi yapıldı
- TARSUS'TA YILBAŞI PAZARI BAŞLIYOR
- Mersin Oda/Borsa Başkanları Silifke'de bir araya geldi
- TSO Yüksek İstişare Kurulunu oluşturdu
- Kaymakam Akyüz, Tarsus Kız Öğrenci Yurdunu Ziyaret Etti