Mobil | Tarsus Ekspres

Gençlik Kampında Engelleri Kaldırdılar

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi'nin Tarsus'ta bulunan Gençlik Kampı'nı ziyaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi'nin Tarsus'ta bulunan Gençlik Kampı'nı ziyaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, beraberindeki heyet ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nı ziyaret ederek kampa katılan engelli gençler ile zaman geçirdi.

Kamptaki engelli gençleri ziyaret eden Başkan Kocamaz, gençler ile bocce oynadıktan sonra söylenen şarkılara eşlik etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelli Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Mersin Projesi’ kapsamında kampa katılan engelli çocuklar ve aileleri ile zaman geçiren Başkan Kocamaz, “Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Biz bu çocukların sosyal hayat içerisinde daha fazla var olmalarını ve toplumsal yaşama adapte olmalarını sağlamak amacı ile elimizden geleni yapmalıyız. Bu tür projeler ile engelli bireylerimiz bir araya gelerek, sportif ve kültürel aktivitelere katılıyor, yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı buluyor. Engelli çocuklarımızın ailelerine her türlü desteği vermemiz gerekmektedir” dedi.

Gençlerin fotoğraf taleplerini de geri çevirmeyen Başkan Kocamaz, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

ENGELLİ BİREYLER DOĞA KAMPININ TADINI ÇIKARDI 

10 yaşından 32 yaşına kadar 12 engelli bireyin bir araya geldiği kampta 4 kamp lideri, 10 refakatçinin yanı sıra 1 psikolog, 2 öğretmen ve 1 yardımcı personel engelli bireylere eşlik ediyor.

Öte yandan engelli bireyler, Mersin Büyükşehir Belediyesi çocuk tiyatrosunun oyunu olan “Masal Var Masalcık Var” adlı oyunu izleyerek keyifli vakit geçirdi.

Kamp aktiviteleri dışında Tarsus Hayvan Parkı’nı da ziyaret eden engelli bireyler, hayvanları yakından görmenin mutluluğunu yaşadı.

Engelli bireyler 4 Eylül Cuma günü sona erecek kampta, Kleopatra Kapısı, Antikyol, Tarihi Tarsus Evleri, Danyal Peygamberin Kabri, Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni, Eshab-ı Kehf ve Taşkuyu Mağarası’nı ziyaret edecek. Öte yandan kamp boyunca engelli bireyler kamp ve izcilik faaliyetlerinin yanı sıra sportif ve kültürel aktivitelere katılmaya devam edecek.   

  

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.