19. Türkiye Kuş Konferansı Çamlıyayla'da yapıldı
Türkiye Kuş Konferansı, kuşlara gönül veren onlarca kuş gözlemcisi, fotoğrafçı ve araştırmacının katılımıyla, Çamlıyayla'nın ev sahipliğinde yapıldı
Türkiye Kuş Konferansı, kuşlara gönül veren onlarca kuş gözlemcisi, fotoğrafçı ve araştırmacının katılımıyla, Çamlıyayla’nın ev sahipliğinde yapıldı.
Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, panelde şunalrı kaydetti:
‘’Çamlıyayla’mızın eşsiz doğasının ülkemizin nadir bölgelerinde bulunabilen güzelliklerinin ve doğal yaşamının korunması adına Çamlıyayla Belediyesi olarak teorikte tüm planlamalarımızı zamanlandırıp birimlerimizin etkin ve uyumlu çalışmaları ve dahasında kurumlarımızdan da aldığımız destekler ile doğamızın korunması tanıtılması noktasında dünden ileride yarından ise bir adım gerideyiz. Teknolojinin iletişimin ve duyarlılığın geliştirilmiş koşulları ile pratikte de ilçemiz özelinde veya ülkemiz genelinde üzerimize düşen sosyal sorumluluk projelerinin tamamına tüm imkanlarımızı seferber ederek imza atmaya devam ediyoruz. Böylesine doğal farkındalık düzeyi yüksek sorumluluk portföyü geniş bir konferansta ev sahipliği yapmak başta şahsım olmak üzere kurumsal bazda belediyemizi ve ilçemizi memnun etmiştir. Hepinize teşekkürlerimi sunuyor tekrarını önümüzdeki yıl temenni ediyorum ."
Mersin’in Kuşları ve Önemli Kuş Alanları (ÖKA) Oturumu’yla başladığımız konferansın ikinci gününde, Turan Çetin ve Oktay Armutoğlu Mersin’in göçerleri ve bölgede yaşayan canlılarla ilişkileri üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Aynı oturumda, Tayyar Aytekin’den Çamlıyayla’nın kuşlarını, Lütfi Altınsu’dan Mersin’in kuşlarını dinledik. Ömer Tuğrul Kaya, “Yöresel Kuş İsimleri ve Etnobiyoloji” sunumuyla, Mersin’in kuşlarının yerel isimlerini ve bu isimlerin nereden geldiklerini paylaştı.
Öğlenden sonra gerçekleştirilen Deniz Kuşları Oturumu’nda Korhan Özkan, Doğu Akdeniz’in yok olan deniz kuşlarını ve bu konuda yapılan çalışmaları anlattı. Eyüp Fatih Şimşek İzmir’in Gediz Deltası’ndaki koruma çalışmalarını anlatırken, Selçuk Aslan Akdeniz’de yaşayan deniz kuşlarını ve bu türlerin balıkçılık faaliyetleri ile ilişkisini ortaya koymak için yapılan projeleri paylaştı.
Türkiye’de Kuş Göçü Çalışmaları Oturumu’nda Bahar Bilgen’den göç çalışmalarının tarihini ve kuşların nasıl göç ettiklerini, Levent Erkol’dan Adana Sarımazı Yırtıcı Kuş Göçü Sayımını ve göç izleme çalışmalarını dinledik.
Konferansın sonunda ıhlamur baskı atölyesi gerçekleştirerek balık baykuşu ve urkeklik motifli baskıları tişörtlerimize işledik. Konferans devamlılığında Kızılkaya köyünde, yırtıcı kuşlar ve orman kuşlarının gözlemiyle devam ederek tamamlandı.
Diğer Haberler ( 10 sonuç )
10 -
20 -
30 -
40 -
60 -
80 -
100 -
200 -
300
- TARSUS'U 27 ARALIK COŞKUSU SARDI
- 103 YILLIK KURTULUŞ HAFIZA KORTEJİYLE KUTLANDI
- Tarsus TSO Meclis Toplantısı yapıldı
- HAYRÜNNİSA HANIM KONAĞI AÇILIYOR
- MOLLA KERİM ÇELİKTAŞ ŞEHADETİNİN YILÖDNÜNDE ANILDI
- TARSUS'TA ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD OKUTULDU
- BAŞKAN ALİ BOLTAÇ'TAN 27 ARALIK KUTLAMA MESAJI
- TARSUSLULAR YILBAŞI PAZARINA AKIN ETTİ
- Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu toplantısı
- BAŞKAN BOLTAÇ, BORSA MECLİSİNE KONUK OLDU