ÜRETİME DAHA ÇOK KATILSIN DİYE KADINLARA “BAHÇECİLİK ALANI VE PEYZAJ EĞİTİMİ”
Kadın istihdamını ve kadının toplum içindeki değerini artırmayı, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı ve Mersin'e ait ürünlerin bu sayede markalaşmasını sağlamayı amaçlayan “Sınırlı Sorumlu Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi”, çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor.
Kadın istihdamını ve kadının toplum içindeki değerini artırmayı, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı ve Mersin’e ait ürünlerin bu sayede markalaşmasını sağlamayı amaçlayan “Sınırlı Sorumlu Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi”, çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor.
Başkanlığını Meral Seçer’in yaptığı kooperatif, kadınlara yönelik “Bahçecilik Alanı Bahçe Bakımı ve Peyzaj Eğitimi Projesi” kapsamında çeşitli eğitimler vermeye başladı.
Proje çerçevesinde dezavantajlı konumda olan, sosyal güvencesi ve geliri olmayan 20 kişilik gruplar halinde belirlenen ve 16-55 yaş aralığındaki kadınlara yönelik yürütülen “Bahçecilik Alanı Bahçe Bakımı ve Peyzaj Eğitimi Projesi” ile kadınlar hem mesleki eğitim fırsatı buluyor, hem de yeni bir meslek ediniyor. Bahçecilik Alanı (Bahçe Bakımı ve Peyzaj) eğitimi sonrasında kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alarak, Bahçe Bakımı ve Peyzaj sektöründe meslek elemanı olarak çalışma hayatına katılabilecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde kadınlar Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Fidanlığı’nda eğitimlerini alabiliyor. 20 Kasım’da başlayarak, 6 Şubat’a kadar devam edecek olan 56 günlük eğitimde, Akdeniz Halk Eğitim Merkezi’nde görevli eğitmen ve Ziraat Mühendisi Ela Yılmaz tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Kadınlar, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Fidanlığı’nda bulunan seralarda uygulamalı eğitimden yararlanıyor.
Bahçe Bakımı ve Peyzaj Geliştirme ve Uyum Eğitimi’nin tamamlanmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait fidanlıkta ayrılan alana bir çiçek serası kurulacak ve kadınlar burada üretime geçecek. Serada mevsimlik çiçek üretimleri yapacak olan kadınlar, daha sonrasında satışa başlayabilecek.
Yılmaz: “Eğitimler kapsamında, çiçek yetiştiriciliği ve bitki üretimini anlatıyoruz”
Akdeniz Halk Eğitim Merkezi’nde görevli eğitmen ve Ziraat Mühendisi Ela Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla kooperatifin açmış olduğu kursta, kooperatif üyelerine eğitim veriyoruz. Eğitimler kapsamında, çiçek yetiştiriciliği, ağaç, aşı, bitki üretimini anlatıyoruz. Burada kurulacak olan serada üretilecek olan ürünlerde deneyim sahibi olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Sera kurulduktan sonra arkadaşlar üretime geçecekler. Belediyelerin veya farklı kişilerin talepleri doğrultusunda üretim yapacaklar ve kazanca geçmeye başlayacaklar. Eğitimlerden bana gelen dönüşler iyi doğrultuda. Uygulamalı eğitimde de toprağa tohumun ekiminden sonra yeşermiş, çimlenmiş bitkileri göreceğiz. Yerinde tespit edeceğiz” dedi.
Diğer Haberler ( 10 sonuç )
10 -
20 -
30 -
40 -
60 -
80 -
100 -
200 -
300
- TARSUS'TA YILBAŞI PAZARI BAŞLIYOR
- TARSUS BELEDİYESİ'NİN TİYATRO GÖSTERİMLERİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
- Genç Nida Kız Öğrenciler Kuranı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
- Tarsus'ta Ev Yangını
- Borsa Başkanı Teke''Süt inekleri mecburen kesiliyor''
- Başkan Seçer'in vefat eden kardeşi Uğurcan Seçer'in üçüncü gün mevlidi yapıldı
- TARSUS'TA YILBAŞI PAZARI BAŞLIYOR
- Mersin Oda/Borsa Başkanları Silifke'de bir araya geldi
- TSO Yüksek İstişare Kurulunu oluşturdu
- Kaymakam Akyüz, Tarsus Kız Öğrenci Yurdunu Ziyaret Etti