Mobil | Tarsus Ekspres

TARSUS'UN FINDIK LAHMACUNDA LEZZET DURAĞI “SOFİOĞLU''

Tarsus'un kalbinde popüleritesi ve kalitesiyle 1975 yılından beri fındık lahmacunla Tarsus Halkının damak tadına hizmet eden Sofioğlu lezzzetli vakit geçirmek için doğru adres

 

 

Tarsus’ta  İşletmeciliğini Kemal Sofi’nin yaptığı “Sofioğlu Yöresel Tarsus Fındık Lahmacunu ve Humus Salonu” Tarsusluların yanı sıra, Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen,  hatta yurtdışından  gelenlerinde uğrak yeri oldu.

xx

Tarsus’ta yöresel yiyecekleri ile ünlü Sofioğlu Fındık Lahmacun ve Humus Salonu artık ününü yurtdışına kadar taşıdı.

İşletmeciliğini Kemal Sofi’nin yaptığı “Sofioğlu Yöresel Tarsus Fındık Lahmacunu ve Humus Salonu” Tarsusluların yanı sıra, kent dışından Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen,  hatta yurtdışından  gelenlerinde uğrak yeri haline geldi.

 Gazetemiz kurucusu Mustafa Erdoğan, Yazı işleri müdürü Ahmet Can Erdoğan ve Baklavacı Develiler sahibi Bilal Topçu’da Sofioğlu’nu ziyaret ederek burada damak zevkine hitap eden ürünlerden yedi.

1975 yılından beri sektörde yer aldıklarını belirten  Fındık Lahmacun ustası Kemal Sofi  işe başlama ve bugünlere nasıl geldiklerini anlatırken şunları söyledi:

“  Fındık Lahmacunun ekolü ve mucidi benim. Tarsus’ta bu işe seyyar olarak başladık. İşimizi ve lezzetlerimizi sürekli geliştirdik. Şimdilerde  eski Buğday Pazarı cıvarı, Abacı işhanı altında hizmet veriyoruz. Babadan kalma ve severek yaptığımız bir iş kolundayız. Mesleğimiz fındık lahmacunda marka olmak için çalışıyoruz. Biz sadece Fındık Lahmacun üzerine çalışıyoruz.  Fındık Lahmacunu Tarsus’ta bir sokak lezzetidir. İşe başladığımızda insanlara güzel bir lezzet sunmayı hedefledik.  Bir yaptık olmadı, iki yaptık ortasını bulduk,  üç yaptık tam kıvamını bulduk, dört yaptık aşkımız alevlendi, beş yaptık herkes daha çok beğendi. Yani sürekli olarak daha iyisini yapmanın gayretinde olduk.

Fındık lahmacununda her şeyden önce et önemli. Ürünlerimizi koyun etinden yapıyoruz. Etin aşırı yağlı olmaması için erkek dana eti karıştırıyoruz. Çok az soğan ve baharat katıp yoğuruyoruz.  Belli bir kıvama getiriyoruz. Müşterilerimiz Tarsus ve Mersin’den olduğu gibi yurt içinden ve hatta yurtdışından bile var. Zaman zaman yurt dışına bile ürün gönderiyoruz. Ürünlerimizin içine sevgimizi katıyoruz. Emeğimizi katıyoruz.

Ayrıca lahmacunda birde kuş gözü lahmacun yapıyoruz. Kasaplara kadar et alırken gözen gösteriyoruz ve hijyene çok önem veriyoruz. Etlerin çok yağlı olmaması için dikkat ediyoruz. Yağına,tuzuna dikkat edip her yaştan insanın damak zevkine göre lahmacun hazırlıyoruz. Ustalarımızda bunlara dikkat ediyor.

Ayrıca özel misafirlerimize de Tarsus humusu ikram ediyoruz. Humus için nohut kullanıyoruz tahin kullanıyoruz. Humusu tahinli, pastırmalı, tereyağlı yapıyoruz. yanında salata şalgam gibi yiyecek ve içeceklerde ikram ediyoruz.” dedi.

SANATÇILARDA GELİYOR

“Sofioğlu Yöresel Tarsus Fındık Lahmacun Salonu” Tarsusluların yanı sıra, birçok sanatçının da ziyaret ettiği bir lezzet durağı oldu. Daha önce birçok sinema sanatçısı ve  müzisyenin ziyaret ettiği mekana, dün ise Tarsus’lu müzisyenlerden bir grup daha ziyaret etti. İstanbul’da sanatını sürdüren Vahit Toros, Adana’da yaşayan Saboş, Nihat Ünal, Nedim Genoğlu da fındık lahmacunu yemek için Sofioğlu’na gelmişlerdi.

Kemal Sofi ayrıca paket servisi ile gelemeyenlere de hizmet sunduklarını,  talep geldiğinde ise yurtdışına bile özel ambalajlarla  fındık lahmacun gönderdiklerini bundan da onun ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Müşterilerde  “Sofioğlu Yöresel Tarsus Fındık Lahmacunu” yedikleri ürünlerden ve gösterilen ilgiden, dolayı memnun kaldıklarını söylediler.

Bilgi ve sipariş hattı:  Caminur mah. Abdi İpekçi Cad. no.18 Abacı işhanı altı Tarsus

Tel. 0324 614 4951 Cep. 0538. 334 2934 Tarsus

 

 

 

 

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.