Tarsus Hasan Karamehmet İlkokulu
Tarsus Hasan Karamehmet İlkokulu öğretmenlerimizden Zübeyde Tanrısevsin’in ortaklarından olduğu kuruculuğunu Fahrattin Paşa ilkokulundan Sündüz Çakmak ve Abdullah Dirlik İlkokulundan Mustafa Çakmak’ın yaptığı Literate Chıldren Of The Digital Age (Dijital Çağın Okuryazar Çocukları)eTwinning projesi uluslararası bir proje olup 9 ülkeden 19 öğretmenle yürütülmektedir.
Projemizde Türkiye’den 10 öğretmen ortak ve Sırbistan, Romanya, Azerbaycan, Ukrayna, İsveç, Lübnan, Kuzey Makedonya birer, Hırvatistan’dan iki öğretmen bulunmaktadır.
Medya okuryazarlığı; yaygın kabul gören tanımıyla, çeşitli türden (görsel, işitsel, basılı, vb.) medya mesajlarına erişebilme, erişilen medyaları eleştirel bakış açısıyla çözümleyip değerlendirebilme ve kendi medya iletilerini üretebilme becerisidir.
Medyanın çocukların gelişimleri üzerinde olumlu ve olumsuz birçok etkisi vardır. Günümüzde özellikle yaşadığımız covid sürecinde medyanın çocukların hayatlarındaki yeri de oldukça fazladır. Öğrencilerimizin medya araçlarını bilinçli kullanmaları, kendilerini medyadaki tehlikelerden koruyabilmeleri, bilinçli bir medya okuryazarı olabilmeleri için, medya yöntemleri konusunda bilgilenmeleri gerekmektedir. Çocukların medya konusunda eğitim almaları bu yüzden önemlidir.
Proje hakkında
Medya teknolojisinin hızlı gelişimi ile hayatımızın her alanında karşılaştığımız ve bugün birlikte yaşadığımız bir araçtır. Kitle iletişim araçlarının yaygınlaşmasıyla insanlar dijital medyayı ve sosyal medyayı çok fazla kullanmaya başladı. Yetişkinler tarafından sık sık iletişim araçlarının kullanılmasının yanı sıra çok küçük çocuklar tarafından da kullanılmaya başlanmıştır. Projemiz ile çocuklarımızı medyanın olumsuz etkilerinden korumayı, medyayı doğru okuyan ve yorumlayan kişiler yetiştirmeyi, öğrencilere güvenli internet kullanma alışkanlığı kazandırmayı ve doğru bilgiye erişebilen bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. medyayı dik açılardan okuyarak medyada gördüklerini filtrelemek.
AMAÇLARI
1-Bilinçli bir medya okuryazarı olur.
2-Yazılı, görsel ve işitsel medyaya eleştirel bir bakış açısı kazanır.
3-Gerçek ve sanal dünyaları ayırt edebilir.
4- Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin sanal ortamda e güvenlik için nelere dikkat etmesi gerektiğini anlar.
5-Partner okullarımız e-güvenlik etiketi alıyor ve uluslararası arenada görünürlüğünü artırıyor.
6-Öğrencilerimiz, farklı medya türlerinin aktif olarak yaratılması yoluyla medya eğitimi ve medya okuryazarlığında kendilerini geliştirirler.
7-Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ihtiyaç duydukları bilgilere farklı Web 2.0 araçlarını kullanarak erişirler.
ÇALIŞMA SÜRECİ
Projemiz Mart 2021'de başlayacak ve Haziran 2021'de sona erecek.
Proje posterleri ve logoları yapmak, sosyal medya hesapları oluşturmak, proje ön testlerini ve son testlerini uygulamak, ortak okullar için e-güvenlik etiketleri almak, medya bağımlılığı hakkında röportaj yapmak, hazırlık yapmak her ay belirlenen etkinlikleri düzenleyen akıllı işaretli bir bilgilendirme broşürü.
BEKLENEN SONUÇLAR
Projemiz ile medyanın doğru okunması ve kullanılması sağlanacaktır. Öğrencilerimiz, doğru ve güvenilir bilgi kaynaklarına erişmek için medya okuryazarlığı, analiz etme ve değerlendirme becerileri ve eleştirel düşünme becerilerinde kendilerini geliştireceklerdir. Ortak okullar bir e-güvenlik etiketi kazanacak ve uluslararası arenadaki görünürlüğü artacaktır. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin web 2.0 araçlarını kullanma becerileri gelişecektir.
Diğer Haberler ( 10 sonuç )
10 -
20 -
30 -
40 -
60 -
80 -
100 -
200 -
300
- Borsa Başkanı Teke''Süt inekleri mecburen kesiliyor''
- Başkan Seçer'in vefat eden kardeşi Uğurcan Seçer'in üçüncü gün mevlidi yapıldı
- TARSUS'TA YILBAŞI PAZARI BAŞLIYOR
- Mersin Oda/Borsa Başkanları Silifke'de bir araya geldi
- TSO Yüksek İstişare Kurulunu oluşturdu
- Kaymakam Akyüz, Tarsus Kız Öğrenci Yurdunu Ziyaret Etti
- Tarsus'ta Vatan ve Kahramanlık Buluşması programı
- TARSUS KÜLTÜR MERKEZİ'NİN ADIMLARI TARSUSLULARLA ATILIYOR
- İnak'dan Işlılar'a hayırlı olsun ziyareti
- Vali Pehlivan, Şişecam Düzcam Tarsus Fabrikasını ziyaret etti