Mobil | Tarsus Ekspres

TARSUS OSB BİNLERCE KİŞİYE EKMEK KAPISI OLACAK

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası başkanı ve Tarsus OSB  yönetim kurulu başkan vekili Ruhi Koçak, gazetemizi  ziyaret ederek, Kurucumuz Mustafa Erdoğan ile Yazı İşleri müdürümüz Ahmet Can Erdoğan ile görüştü.

Başkan Koçak, ziyarette yapımı alt ve üst yapı çalışmaları devam eden Tarsus Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verdi

Başkan Koçak, Eski Ankara Karayolu üzerinde 5 bin 200 dekar olarak planlanan ve tüm sektörlere açık olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde  yoğun talep üzerine 2500 dekar  daha büyümeyi planladıklarını ifade ederek, bu anlamda Tarsus OSB’nin kabuğuna sığmadığını ifade etti.

Bölgede 134 fabrika kurulacağını ve tamamlandığında 15 bin kişiye istihdam sağlayacağını bildiren Başkan Koçak,’’ Bölgemize yoğun bir talep var. Sadece bir firmaya 215 dönüm tahsis edeceğiz.  Şu ana kadar kamulaştırma ve alt yapı çalışmalarına 120 milyon TL ödeme yapıldı. Pandemi nedeniyle bir süre işler uzadı.Fabrika kurmayana tapu vermiyoruz. Şu anda 3 fabrikanın temeli atıldı. Tapu tescil davası sonucunu bekliyoruz.Pandemi nedeniyle tapu tescil davası uzadığı için yatırımı temel atmak için gün sayıyoruz.2017 yılında kurduğumuz Tarsus OSB’de 2020 yılında temelini attık. Birlikte başardık. İnşallah 2022 yılında işçi alımları başlayacak.2023 yılında zirveye ulaşacak.Tarsus OSB’de ağırlıklı olarak gıda sektörü faaliyete gösterecek.

Tarsus OSB projemiz gerek stratejik konumu, gerekse topografik yapısı itibariyle sanayicilerimize inanılmaz avantajlar sağlamaktadır. Tarsus OSB bir güç birliğinin eseridir. ’Bu projede herkesin katkısı var. İşbirliğinin güzel bir örneği. Kamu, kurum ve kuruluşlar ile uyum içinde çalışıyoruz.  bu projeye destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum’’

 

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.