Mobil | Tarsus Ekspres

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Gündemi Değerlendirdi

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye ekonomisinin 2024 yılının ilk çeyreğinde 5,7 büyümesini olumlu karşıladıklarını söyledi.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, haftalık olağan toplantısını Mustafa Teke başkanlığında gerçekleştirdi,Gündemdeki konuların görüşüldüğü toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu'nun, 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıkladığı Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini de değerlendirdi. 

“Yılın ilk çeyreğindeki ekonomimizdeki büyüme verileri önümüzdeki dönemler için bizleri motive ediyor” diyen Teke, “Birinci çeyrekte kaydedilen güçlü büyüme performansını son derece olumlu buluyoruz. Kalıcı refahın sağlanabilmesi ve gelirin daha adil bir şekilde geniş tabana yayılabilmesi için enflasyona karşı verilen mücadeleyi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Dış ticaret tarafında gördükleri olumlu tablonun bunda sonraki süreçte devam etmesini arzuladıklarını belirten Borsa Başkanı Teke “Bunun için katma değeri yüksek üretimin teşvik edilmesini, cari açığı düşürmeye yönelik politikaların uygulanmaya devam etmesini kararlı bir şekilde destekliyoruz. Önümüzdeki günlerde, tüm ekonomik göstergelerde gözle görülür ve hissedilir iyileştirmeler yaşayacağımıza inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz da geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ni değerlendirdi.

Tasarruf tedbirlerinin, enflasyonla mücadele sürecinin yükünün paylaşılması açısından faydalı bir adım olarak gördüklerini belirten Kemal Süheyl Batmaz “Enflasyonla mücadeleyi temel alan ekonomik programın, harcamaları kısmaya yönelik tedbirleri reel sektörümüzü etkiledi. Programın kamu ayağının tasarruf paketiyle şekillenmesinden memnuniyet duyduk. Tasarruf Paketi'nin, kamu maliyesini dolayısıyla da ülke ekonomisini en kısa sürede rahatlatacağına inanıyoruz” dedi.

İş gücü ve insan kaynağı açısından da verimliliği esas alan yaptırımlar beklediklerinin altını çizen Batmaz “Bugün sektörlerimizin eleman bulamama sorunu en önemli gündem maddesi halinde. Genç nüfusumuz varken eleman bulamıyorsak, insan kaynağımızı verimli değerlendirmenin yollarını aramamız gerekiyor. Nitelikli işgücü, iş dünyası için artık olmazsa olmaz haline geldi. Eğitimde planlama yaparak insan kaynağını doğru yetiştirmeliyiz. Ülkemizin bütün sektörlerinde gelecek projeksiyonları yapılarak, ihtiyaç duyulan alanlarda meslek eğitimine öncelik verilmeli” şeklinde sözlerini tamamladı.

Borsa’nın haftalık olağan toplantısına Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz ve İlhan Titiz’in yanı sıra Genel Sekreter Hasan Şanlı katıldı.

 

Copyright © 1980 | tarsusekspres.com.tr
Tüm Hakları Saklıdır.